Har bara dagar kvar som president – väljer att skärpa lagen mot hästplågare

Barack Obama har bara dagar kvar som president i USA. Nu väljer han att, som en av sina sista handlingar i ämbetet, skärpa skyddet för landets hästar. Det rör sig om ett tillägg i Horse Protection Act för att skydda hästarna för djurplågeriet inom ”sporten” Tennesee Walking. Det rapporterar Hippson.

Inom Tennessee Walking har det flera gånger uppmärksammats att hästarna ofta utsätts för djurplågeri. Bland annat så blistras hästarnas kotor och karleder med frätande medel och dieselolja och man har också påkommit fall där spikar har slagits in i hästarnas sulor för att då dem att lyfta hovarna snabbare.

Det här gör de som kallar sig tränare för att framkalla den extrema gången ”big lick.”

Men i fredag skärpte Obama lagen för att skydda hästarna. Det gör att alla som utsätter hästarna för så kallad ”sorting” – vilket är ett samlingsnamn för den här typen av djurplågeri kan dömmas till hårda straff.

De nya reglerna förbjuder användandet av kilar, kemikalier, kedjor och andra anordningar på hästarna. Det blir också förbudet att sälja eller visa upp hästar som blivit plågade på det här sättet.

Man har även startat upp ett oberoende inspektionsprogram som ska se till att de nya reglerna följs.

Organisationen The Humane Society of the United States tackar på sin hemsida och skriver:

– All heder åt president Barack Obama och jordbruksminister Tom Vilsack, för att ha tagit ett sådant här viktigt antivåldsbeslut.

För de som vill veta mer om Tennessee Walking och de grymheter de utsätter djuren för kan man se på dokumentärer här under. 

Stor eloge till Obama som tar sig ann ett sådant här problem innan det är för sent!

Var med och dela för att hylla den nya lagen mot djurplågeri!

Djurbibeln står på djurens sida. Gilla om du också gör det.

https://www.facebook.com/djurbibeln” data-width=”310″ data-layout=”standard” data-action=”like” data-show-faces=”true” data-share=”false”>