Här dyker vargen upp på Österlen – 3 meter från Tina och hennes hund

Vargar har alltid fascinerat det svenska folket, kanske för att så få personer faktiskt sett dessa ute i naturen. Det är dock ingenting som verkar särskilt ovanligt i Österlen, där flera personer har sett en ovanligt oskygg varg.

Det är Ystads Allehanda som rapporterar om att ovanligt många personer sett en väldigt oskygg varg springa runt i närheten av samhället. 

Vargen har synts till på flera platser på Österlen och lämnat avtryck på flera olika sätt.

– Den stod tre meter ifrån mig. Det var så jävla spännande. Det är första gången jag ser en vild varg. Trodde inte det var sant först, säger Christer Truedsson till Ystads Allehanda.

När det handlar om vargar verkar det finnas en inbyggd rädsla bland folk, men också hos vargarna, varför man ser dem så sällan. Men vargen som vandrat runt i Österlen verkar mest vara intresserad av de förbipasserande enligt Tina Tånnander, som berättar om sin upplevelse för Ystads Allehanda:
– Den gick på andra sidan vägen, jag gick på min sida. Konstigt nog märkte min hund ingenting och reagerade inte.

Hon fortsätter berätta att vargen stannade till, tittade och försvann åt andra hållet. En upplevelse som först var lite skrämmande men snabbt gick över i en mäktig händelse.

Nedan ser ni en film från Anton Knast som lyckades filma vargen när den springer efter vägen.

Oavsett vad man har för inställning till vargen så är det här en upplevelse dessa människor sent kommer att glömma. Hur hade du reagerat om du kommit så nära en varg?