Här får du tusentals kronor i böter – om du inte går med hunden varje dag

Hundar behöver rastas varje dag flera gånger. Men om man struntar i att gå ut med hunden kan man nu få häftiga böter, efter att en ny lag i Australien har trätt i kraft.

Följer man inte den nya lagen kan man få dryga böter på 4 000 australiensiska dollar, vilket motsvarar ungefär 26 000 svenska kronor, skriver The Daily Mail.

När man är hundägare är det oerhört viktigt att ta hand om sin älskade hund.

En hund behöver gå ut flera gånger per dag, vilket är livsviktigt för hunden.

Nu har Australien klubbat igenom en ny lag som gör det förbjudet för hundägare att inte gå ut med sin hund minst en gång per dag, det skriver The Daily Mail.

Skulle ägarna inte göra detta får de betala dryga böter på 4 000 australiensiska dollar, vilket motsvarar ungefär 26 000 svenska kronor, skriver sajten.

Lagstiftningen erkänner att djur är varelser som har förmåga att ta in sin omgivning och uppleva känslor så som smärta, lidande och glädje.

Hundägare kan nu tvingas betala dryga böter när en ny lag klubbats igenom. Foto: Shutterstock

Undantagen i lagen – detta gäller

Men i lagen finns det undantag. Om hunden har möjlighet att springa fritt i trädgården eller hunden tvingas vara inomhus på grund av sjukdom eller liknande.

Som djurägare kan man även få böter på samma summa om man inte ger sina djur tillräckligt med mat, vatten eller ordentligt tak över huvudet.

Hundägare som är involverade i hundhetsning, en vadhållningssport där två hundar förmås att strida mot varandra, kan få böter på upp till 48 000 australiensiska dollar, vilket motsvarar över 300 000 kronor.

Den nya lagen träder i kraft i mars 2020.

Wow vad tycker ni om detta förslag? Vi tycker det är så viktigt att sköta om våra fyrbenta vänner, och om det krävs att införa ny lag då är det värt det!