Här får orkestern plötsligt oväntat besök – mitt under konserten

Att se en orkester spela klassiska musikstycken tycker jag är väldigt häftigt. Hur så många instrument kan kombineras ihop till ett stycke musik som låter som någonting plockat från himlen.

Men för den här publiken i Turkiet skulle en klassisk konsert plötsligt bli något mer intressant.

Det var nämligen en oinbjuden gäst som också ville ha en del av musiken.

Wienerfilharmonikerna från österrikiska Wien är en världskänd orkester med konserter runt om i hela världen. Under de senaste dagarna höll de en konsert på turkiska Izmirfestivalen.

Men det skulle bli ett väldigt annorlunda uppträdande.

Bildkälla: Youtube/Extremeyak

Mitt under konserten skulle publiken få bekanta sig av, en ny medlem av den klassiska orkestern.

Från ingenstans kom nämligen en hund upp på scenen och fick konsertens absolut bästa platser.

Bildkälla: Youtube/Extremeyak

Men hunden nöjde sig inte med att stå vid sidan om. Trots att han fått så bra platser vid sidan av scenen gick han mot en av violinisterna, luktade runt och lade sig precis nedanför dirigenten innan han gav ifrån sig en stor gäspning.  

Huruvida hunden njöt av musiken får vi lista ut själva, men publiken var i vilket fall glada över den nya medlemmen av orkestern och gav hunden en stor applåd. Musikerna verkade också tycka att hundens närvaro var härlig, då de hade svårt att hålla sig för skratt.

Bildkälla: Youtube/Extremeyak

Vi vet inte var hunden kom från, om den har en ägare eller inte, men en sak är säker. Wienerfilharmonikernas uppträdande på festivalen kommer ingen glömma bort – och det kommer förhoppningsvis inte hunden heller.

I spelaren här nedan kan du själv se när den nyfikna hunden tar sig upp på scenen under konserten.

Vilken söt liten hund som ville vara med på konserten! Dela gärna artikeln vidare om du också tyckte det här var ett härligt klipp.

Djurbibeln står på djurens sida. Gilla om du också gör det.