Här får Sune syn på renhjorden i Vilhelmina –samlades för att ”besiktigas”

När Sune Andersson åkte förbi industriområdet i Vilhelmina fick han se en lustig syn.

Utanför besiktningen stod en flock renar, som såg ut att vänta på att bli besiktade.

– Vete fasen vad de gjorde där, de kanske skulle besiktiga sig, säger Sune Andersson till SVT Västerbotten.

Det var i fredags som Sune Andersson passerade sin arbetsplats vid industriområdet i Vilhelmina. Men på den lilla grusplätten utanför besiktningslokalen, där han själv brukar träna motorcykelstunts, fick han syn på någonting märkligt.

En flock renar, som normalt bor i området om somrarna, hade stannat till och såg ut att vänta på besiktningen. Sune la ut bilden på Facebook – och två dygn senare har över 200 personer kommenterat, gillat och delat bilden.

”Hallå asså, släpp in oss för fan, vi har lite brådis, vi ska till fjället på konferens”, skrev Sune skämtsamt till bilden.

Kanske var det så att renarna ville göra rent klövarna inför sommarpromenaderna eller borsta pälsen? Sune, som trots allt jobbar i området, hade aldrig sett något liknande tidigare.

– Det här är första gången de står alla samlade så där, och just utanför Bilprovningen också. Vete fasen vad de gjorde där, de kanske skulle besiktiga sig, säger han till SVT.

Hoppas det gick bra för renarna på besiktningen. Dela vidare artikeln om du också tycker det är häftigt att vi har så vackra djur i Sverige!

Djurbibeln står på djurens sida. Gilla om du också gör det.