Här får tjurfäktaren ett horn i baken

Jag och många med mig tycker att tjurfäktning borde förbjudas. Det finns inget nöje med att plåga ett djur på det sättet.

Dessutom är det farligt för människorna som är inblandade också – det fick Antonio Romero lära sig den hårda vägen. I måndags drabbades han av det som förmodligen är en av alla tjurfäktares största skräckupplevelser.

Han fick upp ett horn i rumpan.

Händelsen utspelade sig under en tjurfäktning i Mexico City i måndags. Antonio Romero skulle snurra runt när han plötsligt tappade balansen och blev sedan liggande på marken.

Då passade tjuren ”Caporal” på att stånga honom i baken. Det 28 centimeter långa (och vassa) hornet trängde igenom hans byxor. Det såg ut att göra riktigt ont! 

Ett klipp från händelsen sprids nu på nätet och många som är emot tjurfäktning kommenterar att han ”fick vad han förtjänade”.

Tjurfäktning förbjöds i Katalonien i januari 2012, men är fortfarande tillåtet på andra ställen i Spanien samt även i Frankrike, Colombia, Mexico, Peru, Portugal.

Inget av det här hade förstås hänt om vi förbjudit tjurfäktning i alla länder. Om man plågar och stressar djur på det här sättet får man faktiskt räkna med att bli skadad. För att inte tala om hur mycket skada man utsätter tjurarna för. 

Tjurfäktning borde förbjudas! Dela gärna den här uppmaningen vidare om du håller med.

Djurbibeln står på djurens sida.