Här luras turisterna äta hundkött på populära semesterorten – säljs som ”kycklingspett”

Turister på Bali har lurats till att äta hundkött – trots att försäljaren säger att det är kycklingspett. 

Samtidigt uppger djurrättsorganisationen bakom granskningen att hundarna dödas brutalt.

Nya chockerande uppgifterna avslöjas i ett smygfilmat klipp av australisk tv – och nu sprids bilderna över världen. 

(Foto ovan: Pixabay. Personerna och hunden på bilden har inget att göra med innehållet i artikeln.)

Det är tv-kanalen ABC i Australien som tillsammans med djurrättsorganisationen Animals Australia avslöjar den hemliga köttindustrin på indonesiska semesterön.

Enligt kanalen och djurorganisationen har turister från Australien ovetandes köpt hundkött av försäljare under semestern. Animals Australia har gjort en undersökning om Balis dolda kötthandel. Många australiensare semestrar på paradisön, men vad många inte känner till är att hundkött säljs på öppen gata – trots att det marknadsförs som kyckling. 

Vad organisationen lyckats avslöja presenteras i ett tv-program i Australien på måndagkvällen – men redan nu har ABC släppt smygfilmade klipp som visar hur turisterna ovetandes köper hundköttet. 

Och försäljarna har en listig metod som lurar turister. Den går ut på en fräck språkkupp. 

– Turisterna ska gå ner längs en gata, sen få syn på en affär som säljer ”satay”. Men vad de inte inser är att bokstäverna ”RW” på affären betyder att det är hundkött som serveras, säger Lyn White på Animals Australia till ABC.

Hon hävdar också att en del av köttet kan vara giftigt, skriver Daily Mail

Satay är marinerat kött på grillspett som vanligen serveras med sås. Det består oftast av fårkött, nötkött, fläsk, fisk eller tofu. 

Det är inte olagligt att äta hundkött på Bali, uppger ABC. Animals Australias kamera fångar dock när turister specifikt frågar försäljaren efter kycklingspett – och inte hundkött – och får svaret att han heller inte sålde hundkött. Samtidigt hade samme försäljare tidigare setts när han sagt att han visst säljer hundspett till en av Animals Australias utsände som kallas ”Luke”. 

Djurrättsorganisationens utsände, som filmade mötena med handlarna under täckmantel, berättar hur han blev tillfrågad att själv jobba inom handeln med hundkött. Det ska enligt Animals Australia handla om bland annat förgiftade och stulna hundar. 

”Luke” berättar att han såg brutala saker och hörde hundar skrika när de tillfångatogs av kötthandlarna. Hemliga smygfilmer ska också visa hur hundar blir skjutna på gatan och stoppas i påsar innan de slaktas. 

Granskningen har redan fått internationell uppmärksamhet och nu sprids nyheter över världen. 

Inga hundar ska behöva lida här i världen! Och inga turister ska luras äta hundkött. Detta är fruktansvärt. 

Dela för att uppmärksamma den här viktiga frågan! 

Djurbibeln står på djurens sida. Gilla om du också gör det.