Här skyddar modiga hunden sin kompis noshörningen

Noshörningar är ständigt utrotningshotade – och bland en av arterna, nordlig trubbnoshörning eller vit noshörning som den också kallas, är det så illa att det bara finns en levande hane kvar på jorden.

Hanen heter Sudan och bor i en nationalpark i Kenya. Eftersom hoppet till hela artens fortlevnad vilar hos just Sudan så skyddas han dagligen av beväpnade vakter – inte minst då risken att bli skjuten av tjuvskyttar är hög.

Nu har teamet fått god hjälp att hålla Sudan i säkerhet. Hjälpen heter Diego – och är en hund.

Hunden Diego gör allt för att skydda sin hotade noshörningskompis. När Diego har målet i sikte är han ostoppbar – och med en topphastighet på nära 65 km/h går ingen tjuvskytt säker om de skulle försöka närma sig Sudan.

I den här videon från Fauna & Flora International får vi följa med när Diego är ute på uppdrag tillsammans med människorna i sitt team. Det är otroligt att se hur tränad han är – och med vilken vilja han hjälper en annan art att överleva.

Oavsett om hunden vet det eller inte så har han en stor inverkan på noshörningarnas liv. Diego är inte bara deras lojala, bästa vän – han är också en riktig hjälte som skyddar från farorna som lurar runt hörnet!

Här kan du se klippet:

Dela gärna vidare om du också tycker att hundar är riktiga hjältar!

Newsner Djur står på djurens sida. Gilla om du också gör det.