Här tar björnen Lily sina första steg i frihet efter 10 år av fångenskap

Den frihet vi människor ibland kanske tar för givet är tyvärr ingen självklarhet för alla fantastiska djur där ute. Det vet björnen Lily. Som liten blev hon kidnappad av jägare och sedan såld till ett zoo i Maryland, USA. Där levde Lily ett fruktansvärt liv i en liten, liten bur. 

Buren var så liten att hon knappt kunde röra sig. Följden blev en sviktande hälsa och en hemsk vanskötsel.

Men en dag skulle allt förändras tack vare djurvänner med ett hjärta av guld.

Efter att som liten blivit tillfångatagen levde Lily i en liten bur – där hon knappt kunde röra sig. Så förutom att utsättas för ett avskyvärd liv på zoo, långt från det vilda liv hon egentligen skulle leva, blev Lily också överviktig för att hon knappt kunde röra sig i buren.

Youtube

Åren gick och Lilys hälsa blev allt sämre. Då såg det ut som att hon skulle dö i den där buren.

Youtube

Men allt tvärvände när historien om Lily uppmärksammades på sociala medier. Djurrättsorganisationen PETA agerade nämligen omedelbart när Lilys fall blev känt – och lyckades också efter förhandlingar befria Lily.

Efter tio år i fångenskap lever nu björnen i ett reservat i Colorado. I det vilda och fria, precis där hon hör hemma. Långt från zooet som förstörde tio år av hennes liv – och långt från den där fruktansvärda buren.

Kolla in här nedanför när hon tar sina första steg i frihet. 

Jag bugar och bockar för alla djuraktivister som gör allt för djurens bästa. Dela gärna om du också vill hylla dem och berördes av fritagandet av björnen Lily!