Här utrymmer de tunnelbanevagnen så gatuhunden kan föda sina valpar ifred

En mor gör alltid det hon tror är bäst för sina barn. För ett par veckor sedan blev tunnelbaneresenärer vittnen till en mammas kamp för att överleva – och den hjärtskärande händelsen har nu berört tusentals.

En gatuhund i Moskva skulle föda valpar och letade efter en trygg plats. Hon smög in i en tunnelbanevagn där hon hittade ett varmt hörn som hon tyckte om.

Resenärerna kunde sedan se på medan hon födde den första av sina små valpar. Den nyblivna mamman såg bedjande upp på dem – precis som om hon bad dem om hjälp. Och hjälp fick hon.

Passagerarna ringde efter tågpersonalen som skyndade sig dit. När det kom till platsen hade redan en valp kommit ut och mamman gjorde sig redo att föda resten av dem. 

Personalen bad alla passagerarna att lämna vagnen och ta nästa tåg. Tåget togs sedan ur bruk och fraktades till tåggaraget där hunden kunde föda resten av valparna ifred.

Hela familjen togs om hand av en djurorganisation och de letar just nu efter familjer som vill ta hand om valparna när de är stora nog. Nyheten om valparna har spridits över hela världen – så jag tror inte att det kommer bli några problem att hitta hem åt dem!

Jag tycker att det var underbart gjort av tågpersonalen att utrymma tåget så att hunden kunde få vara ifred. Dela gärna den här artikeln med dina vänner om du också blev berörd.

Djurbiblen står på djurens sida. Gilla om du också gör det.