Häst hittad med skärskador i underlivet – femte fallet på kort tid: ”Blödde kraftigt”

Sedan årsskiftet har flera hästar hittats svårt skadade i sina hagar. Flera av dem har tvingats avlivas.

Nu har det hänt igen, denna gång är det en häst i ett stall utanför veddinge som skadats, rapporterar SVT Nyheter Halland.

I januari hittades en häst med skärskador i en hage i Varbergs kommun. Fem månader senare hittades ännu en häst med liknande skärskador. Även i början på juni skadades två hästar i sin hage så pass allvarligt att de var tvungna att avlivas.

Sedan dess har det varit lugn men nu har det alltså hänt igen. I veckan upptäckte en hästägare på ett stall utanför Veddinge i Varbergs kommun att ett sto som gick ute på sommarbete hade skador i underlivet, vilket SVT nyheter Halland var först med att berätta.

Foto: Shutterstock

Heidi Levin som själv har häst i stallet är vän till djurägaren som gjorde upptäckten.

– Ägaren gick ut för att se efter hästen och upptäckte då skadorna i underlivet. Hästen blödde kraftigt. Det är inget som hästen själv kan ha orsakat, säger Heidi Levin till SVT.

Vi kan ha blivit utsatta för en djurplågare inatt (bild i kommentar). Ber er alla att hålla extra uppsikt över era hästar nu, särskilt de som går på bete!

Gepostet von Heidi Levin am Montag, 3. August 2020

Veterinär har undersökt hästen och en polisutredning om djurplågeri är inledd.

Polisen har ingen misstänkt

Enligt Thomas Ahlm, förundersökningsledare på polisen, ser man ingenting som kopplar den här händelsen till de tidigare i området.

– Det är inte samma typ av skador, de är bland annat på olika ställen på hästen, säger Thomas Ahlm.

Han vill inte gå in på några detaljer om vad som skiljer skadorna åt.

Angående de tidigare händelserna har polisen hållit en del förhör, men har ingen misstänkt, skriver SVT Nyheter Halland.

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required