Hästälskaren köpte vanvårdade stoet för 430 kronor – ett år senare har Dolly fått livet tillbaka

Kimberly Lewis hade länge drömt om att skaffa häst. Möjligheten kom till slut när hon i vuxen ålder bestämde sig för att köpa en tillsammmans med sin man.

Hennes man skulle betala hästen som en gåva till henne – och hon fick välja vilken häst hon ville.

Paret åkte ut till olika försäljare för att hitta hästen i hennes drömmar, men trots att hon tittade på flera vackra hästar så var det ingen som kändes rätt.

Tills hon såg Dolly.

Kimberly och hennes man var på väg hem i bilen när hon av en slump såg Dolly från fönstret. Hon kände direkt en anknytning till hästen, trots att Dolly inte alls såg ut så som hon hade föreställt sig sin drömhäst.

Dolly var misskött, mager och smutsig. Hennes pläs var matt och ögonen gråa och trötta. Hon bodde på en gård som tog hand om hästar som blivit illa behandlade av sina ägare, och Dolly hade nyligen flyttats dit eftersom hennes ägare inte tagit väl hand om henne. Veterinären trodde att Dolly var runt 4 eller 5 år gammal, men ingen visste säkert.

Kimberly kände en stark längtan efter att få ta hem Dolly till sig, och ge henne allt det där som den förra ägaren inte gjort. Hon ville se Dolly bli stark, frisk och glad igen.

Sagt och gjort – Kimberly köpte Dolly för 50 dollar, cirka 430 kronor, och tog med henne hem.

Bildkälla

 

Ingen visste om Dolly någonsin skulle repa sig helt. Det kanske aldrig skulle bli möjligt att rida henne, eftersom hon var i så dåligt skick. Men det brydde Kimberly sig inte om.

”Allt jag visste var att hon förtjänade en chans att få leva som en häst ska göra”, säger hon.

Det har nu gått ett år sedan Kimberly tog hem Dolly, och hon har blivit en helt ny häst!

Hon inte bara ser friskare ut i kroppen – hon är dessutom gladare och hennes ögon är inte längre gråa och sorgsna som de var för ett år sedan.

”Hur töntigt det än låter, så räddade vi faktiskt varandra. Jag lär mig hela tiden från henne, och blir en bättre person tack vare henne” säger Kimberly.

Jag blir så glad när jag ser hur Dolly ser ut idag! Tänk vilken tur att Kimberly valde att köpa just henne. Jag tror att de har en lång och ljus framtid tillsammans!

 

Newsner Djur står på djurens sida. Gilla om du också gör det.