Hästen Bones räddades från att dö och fick ett nytt liv.

Han var ensam, sjuk och hungrig. Hästen Bones dumpades uppe på ett berg och lämnades att dö – utan att någonsin ha känt sig älskad eller omhändertagen.

Men tack vare två personer som av en slump råkade få syn på honom, skulle Bones liv förändras för alltid.

Joey och hans flickvän Coco hittade den magra hästen ensam, utan varken mat eller vatten. Någon hade dragit upp honom med hjälp av en fyrhjuling och sedan lämnat honom. Förmodligen ville de att han skulle dö där uppe.

Bildkälla

Men Joey och Coco tänkte inte låta det hända! De bestämde sig för att hjälpa honom, oavsett hur mycket jobb som skulle krävas.

Den första utmaningen var att få ner honom från berget. Det var för farligt att köra upp en hästtransport på de smala vägarna och de var tvungna att promenera ner med honom. Men Bones var svag och trött.

De gick i flera kilometer och varje gång Bones stannade kämpade Coco för att få honom att fortsätta.

Bildkälla

Till slut kom de fram till parets gård och Bones fick äntligen vila.

Coco älskade sin nya häst av hela sitt hjärta. Han kom bra överrens med de andra djuren på gården och blev starkare och starkare för varje dag. Coco tvättade och vårdade hans infekterade hud och med hjälp av en veterinär blev Bones friskare.

Bildkälla

Efter nio månader såg han ut som en helt ny häst!

Bildkälla

Men den långa tiden av vånvård satte sina spår. Två och ett halv år senare dog Bones, omgiven och älskad av sin familj. Coco och Joey visste att det kanske skulle bli så, eftersom han var gammal och hans kropp hade tagit så mycket stryck det första åren av hans liv. Men Bones dog lycklig. Och det var det viktigaste för dem.

Detta kunde ha varit ett tragiskt slut, men jag är ändå glad att Boens fick två lyckliga år innan han dog. 

Coco är verkligen en fantastisk människa som räddade Bones och gav honom detta!

Vila i frid lille vän

Newsner Djur står på djurens sida. Gilla om du också gör det.