Hästen kollapsade på gatan – nu rasar djurvänner mot turistattraktionen

Att åka häst och vagn i New York är en populär turistattraktion. Få av de som gör det tänker nog på hur det påverkar hästarna att dra turister fram och tillbaka på trafikerade gator.

För hästen Max blev det till slut för mycket – han föll ihop på asfalten.

Max hade dragit runt turister i Central Park hela dagen när han till slut föll ihop på gatan.

Där låg han sedan på den hårda asfalten.

Turister stannade snabbt och började fotografera den sorgliga synen, bilder som snabbt spred sig på nätet.

Snart kom en veterinär för att undersöka hästen, som ska ha varit oskadd. Max kom så småningom upp på benen igen och det dröjde inte länge innan han var tillbaka i arbetet.

Mannen som körde Max säger enligt New York Post att olyckan berodde på att hästen inte hade haft skor på länge, nyligen blivit skodd och därför hade ramlat.

– Dagen då det hände så snubblade han på en liten spricka i asfalten. Det händer ibland, de snubblar på sprickor. Han ramlade och föll till marken, men inte allvarligt, säger mannen till New York Post.

Djurvänner misstänker däremot att det i själva verket är utmattning som ligger bakom händelsen – eftersom hästar inte faller på sidan och blir kvarliggande när de ramlar.

– Hästar kollapsar inte hur som helst. Någonting hände, och staden borde gå till botten med det och säkerställa att det aldrig händer igen, säger John Collins på djurrättsorganisationen NYCLASS enligt New York Post.

Nu hoppas djurrättsorganisationen NYCLASS att situationen ska uppmärksammas tillräckligt mycket för att staden en gång för alla ska sätta stopp för turistattraktionen.

De kräver dessutom en utredning av händelsen.

Det här måste få ett slut. Dela vidare för att öka uppmärksamheten och på så sätt stoppa hästarnas lidande!

Djurbibeln står på djurens sida.