Hästen Lisa är i sorg och behöver ett nytt föl. Nu vädjar ägaren om din hjälp.

Stoet Lisa födde dödfödda tvillingar och mår nu väldigt dåligt. Nu vädjar ägaren Göran Johansson om hjälp. – Hon har mjölkstockning och 39 graders feber. Så nu har vi veterinärbehandlat henne. Ett föl hade underlättat för att stimulera mjölkproduktionen, säger han till Aftonbladet.

Det var natten mot måndagen som stoet Lisa födde dödfödda tvillingar efter en nästan fullgången dräktighet.
Nu mår Lisa väldigt dåligt och lider av mjölkstockning. Ägaren Göran Johansson är orolig för Lisa och behöver hjälp. Så i tisdagskväll skrev han ett inlägg på Facebook där han efterlyser ett nytt föl till Lisa.

Så här skriver han:
Lisa mår inte bra
Hon sörjer
Hon hade en underbar fölunge i fjol och är en super snäll mamma
Hoppas vi hittar ett föl inom 24 timmar
Men om ni vill dela
Kolla då lite
Har fått över tretusen sms om samma föl.

Foto: Facebook.

ha

Det är redan 16 000 personer som har delat hans inlägg. Men det är ännu inget av tipsen som har kunnat hjäpa Lisa. Men Göran har inte tapapt hoppet och hoppas att fler ska höra av sig. Men det är viktigt att de som kontaktar honom kollar upp fölets status innan de hör av sig.
– Människor tipsar om samma föl, som alla redan parats ihop med ett sto, säger han till Aftonbladet.

Lisa, som är en nordsvensk brukshäst, finns i Kalmar och det är bråttom att hitta ett föl åt henne.
– Vi måste hitta ett föl innan dagen är slut. Får hon inget föl innan dagen är slut så kommer mjölken sina, säger Göran Jonasson till Aftonbladet.

Givetvis har alla inte ett föl, men man kan ju bidra genom att dela detta vidare. Jag hoppas verkligen att det löser sig för Lisa!

Publicerad av Newsner djur, gilla gärna