Hästen Romeo sköts med luftgevär – i sin hage: ”Skottet hade gått in helt”

När Camillas hästar inte villa komma som de brukar när hon ropar så förstod hon att något var fel. Hästarna betedde sig introvert och misstänksamt, och allt fick sin förklaring när Camilla hittade en luftgevärskula i huden på hästen Romeo.

– Jag ville kolla vad det var först innan jag ringde polisen. Så jag tog en pincett och pillade ut kulan. Det var ett skott. Det hade gått in helt och var inborrat i huden, berättar Camilla för tidningen Hippson.

När Camilla upptäckte att föremålet som satt djupt in i hästens hud var en kula från ett luftgevär tog hon honom till veterinären. Både Romeo, som är en dressyrhäst,  och de andra hästarna var märkbart skärrade, då de enligt Camilla betedde sig skrämda och introverta.

? McDreamy ?

Posted by Camilla Bjers on Tuesday, 5 March 2019

Även om såret läker bra, med endast en vätskeansamling, så är Camilla förvånad och orolig efter händelsen, då hon tänker på hur det hade kunnat gå.

– Men man får ha det under uppsikt så klart. I dag verkar han må bättre. Han visar som vanligt vad han vill. Det är en bestämd herre, väldigt uttrycksfull. Jag kan fortfarande inte riktigt till mig vad som hänt. Nu får jag vara glad att det faktiskt inte var något mer. Man vet ju inte hur mycket de har skjutit mot dem. Om de bara skjutit och träffat en gång, eller om de skjutit och skrämt dem. De hade kunnat bli så rädda att de sprängt staketet, sprungit ut på vägen och blivit påkörda. Om det är någon som sett något så hoppas jag att de kontaktar polisen, säger hon till Hippson.

Har du sett eller hört något som kan hjälpa polisen? Dela gärna inläget så att inte denna djurplågare får fortsätta.