Hela björnfamiljen skulle avlivas. Men det människorna gjorde värmer mitt hjärta.

En björnfamilj, med en mamma och sina fyra ungar, har hållit till vid Gobierno Hill, norr om Anchorage, i Alska på sistone. De vaknade upp tidigt från sitt ide i år och eftersom växterna de brukar äta inte hunnit växa tog de sig in till det lilla samhället för att leta efter mat i människornas sopor.
– Om du är en björnmamma och du har fyra ungar och ni nyss vaknat, då är du hungrig. De hade inget att äta, så de drogs till soprona, säger Stephanie Kesler, från Government Hill, till The Dodo.

Foto: Facebook/Government Hill.

bjornfamilj

Relationen mellan björnfamiljen och det lilla samhället fugerade bra, människorna visste att de inte skulle närma sig björnarna och lät dem vara ifred. Men när ryktet om björnfamiljen spred sig och pressen fick nyss om det blev det ett stort medieuppbåd och många människor besökte Gobierno Hill för att försöka få en syn av björnarna.

Foto: Facebook/Goverment Hill.

osos

Nyfikna människor omringade björnarna för att ta bilder av dem och mamman blev orolig och började skydda sina ungar. Hon gav ifrån sig ett läte som björnar gör när de känner sig hotade, uppger The Dodo.

Foto: Facebook/Goverment Hill.

bjornmamma

Björnfamiljen kände sig så hotad att de tvingades upp i ett träd.

Foto: Facebook/Goverment Hill.

radd-bjorn

En biolog från fisk- och jaktdepartamentet i Alaska blev vittne till händelsen och man besultade att avliva björnfamiljen för att undvika människoattacker.
Då gick människorna i det lilla samhället ihop för att rädda livet på djuren. Hundratals brev skickades till fisk- och jaktdepartamentet där man bad om att de skullle låta björnarna leva. Även guvernören från staten, Bill Walker, uttryckte sin vilja för ett alternativ till avlivningen.
– Jag är säker på att det kommer bli myclet kritik när guvernören lägger sig i detta. Men jag är också en människa. Jag har en svaghet för individer i situationer som de inte själva har skapat, sa Walker, enligt The Dodo.

Till slut gick fisk- och jaktdepartamentet, tack vare samhällets påtryckningar, med på att omplacera björnana och låta dem leva. Samtidigt var fisk- och jaktdepartamente noggrant med att påpeka att sådana här situationer kan uppstå igen och att det därför är viktigt att människorna håller koll på sina sopor så att inte djuren närmar sig. Det handlar trots allt om vilda djur och de kan reagera på ett aggressivt sätt

Tänk vilken tur att människorna verkligen stod upp för den här björnfamilje, som nu får en andra chans til ett värdigt liv.
Hurra för engagerade människor. Jag hoppas att björnfamiljen får det riktigt bra i sitt nya hem.

Foto: Facebook/Goverment Hill.

happy

Publicerad av Newsner djur, gilla gärna