Hemlösa hunden fick en familj och allt såg bra ut. Men när de lämnade tillbaka henne brast allt.

Lana har blivit beskriven som den ledsnaste hunden i världen. Hennes historia är verkligen hjärtskärande, men det finns hopp.

Den här bilden är tagen strax efter att Lana blev lämnad på hundhemmet som hon redan kände till allt för väl.

Bildkälla

12065965_1042024312508652_943611023556385740_n

Några dagar tidigare hade hon äntligen blivit bortadopterad till en familj och tanken var att hon skulle stanna hos dem. Men lyckan blev kortvarig, och när hon lämnades tillbaka till hemmet sjönk hon ihop till en hög, pressade huvudet mot väggen och vägrade röra sig. Hon satt så här i en hel dag.

Lana är bara fem månader gammal och har spenderat större delen av sitt liv på hemmet i Toronto, Kanada. Hon föddes i Mexiko, och var en av många syskon i en stor kull. Varje dag hade hon tvingats slåss för att få mat. När hon kom till Kanada placerades hon i ett program där hon skulle tränas att passa in i en familj. Hittills hade det inte varit några problem och hon visade sig vara en lugn och kärleksfull hund.

Men när Lana fick åka hem till sin nya familj hände något. Hennes minnen från tiden som liten valp kom tillbaka och hon gjorde ett utfall mot mamman i familjen. Eftersom de hade små barn och inte ville riskera något bestämde familjen sig för att lämna tillbaka Lana till hemmet.

Dahlia Ayoub som arbetar på organisationen Mighty Mutt berättar för The Dodo att detta var enda gången Lana varit aggressiv. Ändå lämnades hon tillbaka och det fick förödande konsekvenser för henne. Lana stängde ner helt.

Dahlia hade känt Lana sedan hon var en liten valp och hoppades kunna få henne på bättre humör. Dagen efter att hon kom tillbaka till hundhemmet hälsade Dahlia på, och Lana sken upp som en sol.

Bildkälla

980x

Det finns fortfarande en glad och kärleksfull hund där inne, hon behöver bara få lite kärlek tillbaka. Lana trivs inte på hundhemmet och är i desperat behov av ett riktigt hem hos en familj. Och nu finns det faktist hopp.

Bilden på den sorgsna Lana som precis lämnats tillbaka till hemmet har spridits över hela världen de senaste timmarna. Närmare 20 000 människor har delat och gillat artikeln om henne på The Dodo, och nu är det bara en tidsfråga innan hon blir adopterad av en ny familj.

Vi håller tummarna för Lana!

Newsner Djur står på djurens sida, gilla om du gör det också.