Hemlös katt ropar på hjälp utanför vårdcentralen – anledningen krossar mitt hjärta

En dräktig katt tog sig på egen hand till en vårdcentral för att föda, i Turkiet.

Katten, som uppenbart hade smärtor, blev insläppt av personalen efter att de hört henne jama utanför dörren.

Till en början visste ingen vad som var fel med honkatten, men snart tittade de närmare på hennes mage och insåg att de låg ungar där inne.

Blixtsnabbt tog de katten till kommunens veterinär, där veterinären konstaterade att katten hade mycket svårt med naturlig födelse.

Hon blev opererad med kejsarsnitt och förlöste fyra friska små kattungar.

Enligt lokala nyhetssajten Bitlis 13 Haber inträffade den hjärtevärmande och häpnadsväckande händelsen inträffade i april 2017. Katten satt jamandes utanför en vårdcentral i staden Tatvan. Uppenbarligen insåg kattmamman att hon inte skulle kunna föda sina ungar på egen hand.

Sjuksköterskorna förstod först inte vad som var fel med katten, men insåg snart att hon var dräktig och nära att föda.

De tog henne till den lokala veterinären, som kunde göra en mer kvalificerad bedömning.

”När vi fick in katten var hon i väldigt dåligt skick och hade ont. Eftersom hon gått över tiden var vi tvungna att snabbt ge henne en operation”, säger veterinären Sefer Durmuş, som utförde kejsarsnitt.

Katten födde totalt fyra friska kattungar och veterinären Sefer Durmus säger att mamman var i gott skick efter operationen.

Denna smarta kattmamman förstod att hon inte kunde föda på egen hand, så vilken bättre plats finns det att gå till än en vårdcentral? Vilken smart katt!