Hemlös man räddar valp – önskar finna ett nytt hem till henne innan han dör

Jenine-Lacette DShazer var och handlade när hon såg en äldre hemlös man sitta ute i kylan, i famnen hade han en hundvalp.

Det var uppenbart att han försökte värma valpen med sin kropp, han såg väldigt ödmjuk ut tyckte Jenine-Lacette. Det var strax före jul och hon ville gärna göra något för att hjälpa honom.

Hon tog det hon hade i bilen, toalettpapper, kattmat och en filt och gick över till mannen för att erbjuda sina gåvor.

Mannen som var mycket hövlig och blev mycket glad över presenterna och framförallt över att bli behandlad som en jämlike.

GoFundMe

Dom två började prata och den hemlösa mannen, Herbert började berätta om sitt liv.

Han blev hemlös efter en hjärtoperation som medförde komplikationer och Herbert blev liggandes i koma. Innan han blev sjuk var Herbert en duktig gitarrist och ägde sin egen verkstad.

GoFundMe

Tillslut var man tvungen att göra en trakeostomi på Herbert där en tub placeras i halsen för att han ska kunna andas. Dock gör det att Herbert knappt kan prata.

Det är inte lätt att vara hemlös och dessutom utan röst. Han skriver lappar men han blir oftast ignorerad.

GoFundMe

Herbert räddade valpen Baby tre månader tidigare från hennes tidigare ägare när han såg att hon blev slagen med en ficklampa.

Ägaren gav inte ifrån sig valpen frivilligt och det blev bråk, men Herbert tänkte inte lämna valpen hos mannen som slog henne.

Dom har varit oskiljaktiga sen dess.

GoFundMe

Herbert som redan har det tufft fick nyligen veta att han bara har ca 6 veckor kvar att leva, hans cancer har spridit sig. Hans sista önskan är att någon skulle ta hand om Baby när han inte längre kunde.

Så Jenine-Lacette gick hem och startade en insamling och bad om hjälp för att få ihop pengar både till boende för Herbert och Baby deras sista veckor ihop och även om en ny familj till Baby.

Pengarna strömmade in och snart hittade man även en passande familj åt Baby, en familj med barn och andra djur och en stor trädgård där hon kan springa lös.

GoFundMe

Det är inspirerande att läsa om Jenine-Lacette osjälviskhet och engagemang.

Vad fint att hon lyckades uppfylla Herberts sista önskan, dela gärna om du också tycker att det var fint gjort!