Hemlösa hunden hittar övergiven bebis – då gör hon något som varje mamma hade gjort

Vi har många gånger hört om och sett när människor räddar djur från olika farliga situationer. Men ibland kan rollerna vara ombytta. 

Det var när en kvinna i närheten hörde dova skrik från parkeringen strax utanför hennes hem.

Och när hon väl fick syn på en hund tillsammans med sina valpar – såg de också någonting annat vid hennes sida. Den hade däremot inte fyra, utan bara två ben.

Modersinstinkten hos oss människor, som djur, är stark. Dessutom är hundar några av de mest inteliggenta och kärleksfulla djur vi haft vid våran sida, och de kan enkelt läsa av om vi är ledsna, arga, glada eller bara behöver lite extra närhet.

Men de kan också visa på stor empati och omtänksamhet – inte bara för deras jämlikar. 

Bildkälla: Youtube/SeamosMasAnimalesComoEllos

Det här är gatuhunden Way. Hon hade precis fått tillökning i form av flera små hundvalpar men som en gatuhund lär det inte vara solklart att maten är en självklarhet, som det kan vara med en hund som har ett hem. 

Men trots att Way är en gatuhund skulle hon visa prov på stor empati – men inte bara för sina valpar. 

Bildkälla: Youtube/SeamosMasAnimalesComoEllos

Det var mitt i vintern när Alejandra Griffa, som bodde strax intill, hörde dova skrik utanför deras fönster. Hon gick ut för att ta reda på vad det rörde sig om – och när Alejandra kom fram till gatuhunden fick hon se något chockerande. 

Tätt intill sig och sina valpar hade Way en en månaders gammal bebis. Bebisens 33-årige mamma hade lämnat den att dö ute i den kalla vinterkylan – men Way ville annat.

Bildkälla: Youtube/SeamosMasAnimalesComoEllos

Den hemlösa hunden tog till sig den lilla bebisen som en mamma och höll den tätt intill sig i den kyliga vinternatten, allt för att hålla den så varm som möjligt.  

Alejandra tog hand om den lilla bebisen och körde den direkt till sjukhuset där det konstaterades att bebisen skulle klara sig.

Bildkälla: HonestToPaws

Tack och lov fanns Way där som den fina hundmor hon var och räddade den lilla bebisen från en säker död. Vi vet inte vad som hände med Way efter vad hon gjorde – men jag hoppas hon hittade ett kärleksfullt hem som behandlar henne lika vackert som hon behandlade den lilla bebisen.

Hennes fantastiska gärning visar verkligen en hunds empati och goda instinkt – även fast det handlar om någonting så pass främmande som en liten bebis. 

Hundar slutar aldrig att förvåna mig. Dela gärna artikeln med dina vänner på Facebook om du håller med!