Hennes liv var i spillror. Men hästen räddade henne från missbruket.

Phyllis liv hade tagit en obehaglig vändning. Hon hade gift sig med en man som inte behandlade henne väl, skilt sig och sedan börjat dricka för mycket alkohol.

Hon blev hemlös, och till slut gick det så illa så att Phyllis hamnade i fängelse. Men hennes liv skulle vända, och det var tack vare en ny vänskap med hästen Shag-Ra. 

Tänk vad mycket djur kan förändra!

När Phyllis satt i fängelse fick hon tillåtelse att besöka en bondgård under en permission. Där träffade hon den tre år gamla arabhingsten Charlie Brown. Han hade blivit misskött av tidigare ägare och när Phyllis såg honom hände något.

”Jag gick in i ladan och såg denna magra lilla häst med de största och sorgsnaste ögonen jag sett” berättar hon. 

Bild: Youtube

Hon blev förälskad i Charlie Brown och bestämde sig för att köpa honom när hon kom ut från fängelset.

Sagt och gjort. Så fort Phyllis blev frisläppt tog hon de 300 dollar som hon tjänat i fängelset och köpte hästen som hon drömt om att få äga. Hon döpte om honom till Shag-Ra.

Bild: Youtube

Hon spenderade sedan sitt liv med att hjälpa Shag-Ra tillbaka till livet. De formade ett alldeles särskilt band till varandra, och umgicks varje dag på Phyllis gård i Kanada.

Phyllis hade inte ens märkt det själv – men hon hade plötsligt slutat dricka alkohol. Arbetet med Shag-Ra hade gjort henne lycklig och frisk och hon hade inte längre något behov av att dricka. Samtidigt blev Shag-Ra allt starkare och friskare.

De hade räddat varandra.

Bild: Youtube

 

Tillsammans hade de format ett alldeles speciellt band mellan varandra. Och Shag-Ra var inte riktigt som andra hästar – han var nästan lite som en människa ibland. Även om han inte fick vara inomhus så älskade han att titta in genom Phyllis köksfönster. Han kunde till och med svara i telefonen när det ringde. 

Bild: Youtube

Det har nu gått många år sedan Phyllis träffade Shag-Ra och förändrade bådas liv. Men historien om dem gör mig fortfarande varm i hjärtat.

Här nedan kan du se ett längre tv-inslag om Shag-Ra och Phyllis.

 

Jag blev så glad av att se det här! En relation med ett djur kan betyda så mycket – i det här fallet vände Shag-Ra hela Phyllis liv. Dela gärna vidare detta till dina vänner om du också blev berörd!

Newsner Djur står på djurens sida. Gilla om du också gör det.