Historien om hemlösa Emerson träffar alla djurvänner rakt i hjärtat

I tusentals år har hunden varit en trogen följeslagare till människan. Hon är pålitlig, lojal, skyddar oss och ger oss sällskap – och det är inte för inte som hunden ofta belönas med titeln ”människans bästa vän”.

Med det sagt förtjänar våra fyrbenta vänner också att få tillbaka all kärlek i världen från oss människor. Men vilka djurvänner som faktiskt är beredda att offra allt för hundarna, det är kanske inte alltid de människor man förväntar sig.

Ni ska nu få stifta bekantskap med Emerson Aparecido de Albuquerque. I många, många år har denne man bott på gatorna i brasilianska São Paulo – men han har aldrig varit ensam.

En som aldrig har lämnat Emersons sida, det är nämligen hunden Julie.

⚠️ Pessoal, Ajudem! ⚠️ Esse é o Sr Emerson, ele fica na Av. Paulista próximo da Consolação. Há um ano eu o vejo lá e…

Posted by Isabela Gregorio Marzola on lunes, 28 de septiembre de 2015

Kärleken är ömsesidig. Emerson har kanske inte mycket här i världen, men det han har är han beredd att offra för Julies välmående.

Så när Julie en dag födde sju små hundvalpar, då visste Emerson att det var upp till honom. Han behövde ta hand om de små, han skulle se till så allt ordnade sig.

Utan att tveka bestämde sig Emerson för att sälja sin vagn med tillhörigheter. Detta bara för att skrapa ihop tillräckligt med pengar för att ta Julie och valparna till veterinären.

Och när en människa enligt Buzzfeed gick förbi och frågade varför han inte bara sålde valparna och köpte en ny vagn, då svarade Emerson allvarligt: ”Man säljer inte en vän”.

Posted by Murdoque on miércoles, 2 de marzo de 2016

Först när det krävdes pengar för att Julie skulle kunna kastreras gick Emerson med på att adoptera bort fyra av valparna till kärleksfulla hem.

Men även om det skulle vara enklare för honom att sälja alla sju valpar och ta pengarna själv, så vägrade Emerson att ta alla valpar från Julie. Hon har ju rätt att vara med dem – och fick därför behålla tre valpar!

Posted by Murdoque on miércoles, 2 de marzo de 2016

Det här gör mig alldeles tårögd, vilket oändligt stort hjärta Emerson har som offrar allt för sina hundar!

Dela vidare den fina historien för att visa alla där ute vad en äkta djurvän är.