Hjälp till att stoppa den vansinniga troféjakten i Sydafrika. Insamlingen behöver 300 000 underskrifter!

Det finns få saker som är så onödiga som lustjakt. Jag blir ledsen bara av att tänka på det. Rika turister som åker till Afrika bara för att skjuta utrotningshotade djur. Det borde verkligen vara olagligt. Just nu håller organisationen Four Paws på att försöka påverka lagmakarna i Sydafrika för att förbjuda troféjakt. Specifikt en grym form av innhängand troféjakt där lejon serveras till de fega jägarna på silverfat. Hela operationen är grym. Lejonen ungarna föds i fångenskap och efter bara några timmar tas de från sina mammor för att kunna användas som keldjur på speciella djurparker där turister luras. När de har växt till sig lite så skickas de till en inhängnad där de får vänta på att bli utsläppta i ett större utrymme för en ”inhägnad jakt.” Vem som helst kan åka till Sydafrika och jaga lejon. Du behöver inte ens ha en jaktlicens eller ens erfarenhet. Bara pengar. Det betyder att många lejon skadeskjuts och upplever stor smärta innan det är över. Ibland jagas de till och med med pil och båge… Idag beräknas det finnas 6000 lejon utspridda i landets 200 uppfödningsanläggningar som som väntar på att gå den det här ödet till mötes. Gå in här och skriv på uppropet för att stoppa den vansinniga jakten. Länken är på engelska men det står samma information i den här artikeln. Här nedanför finns en översättning av brevet som du skriver under om du skriver på uppropet. Minst 300 000 underskrifter behövs. Dela den här artikeln, tillsammans kan vi göra skillnad!

Brevet är till Sydafrikas president Jacob Zuma och deras miljöminister Edna Molewa och förhoppningen är att de ska hjälpa dem mot den mäktiga troféjaktslobbyn så det här djurplågeriet kan upphöra!

Brevet översatt från Four Paws:

Ärevördiga President, ärevördiga Minister,

Sydafrika har varit ett resmål för jaktturister från USA och Europa i årtionden. Det konceptet är en grym verklighet. Nyfödda lejonungar blir tagna från sina mammor och sedan uppfödda i fångenskap, som handelsvaror endast till för att bli måltavlor i en inhängnad jakt där de inte har en chans att undkomma sina jägare. Lejonet blir ofta neddrogad eller lockas med mat i samband med jakten.

Det finns nuvarande över 6000 lejon utspridda i 200 uppfödningsanläggningar runt om i hela landet och mer än 1000 lejon jagas varje år.

Tillsammans med jägarna som deltar i den här grymma ”sporten” är även turister, ovetandes och missledda, delaktiga i troféjaktsindustrin genom deras välgörenhetsarbete på uppfödningsanläggningarna.

Eftersom de här anläggningarna inte berättar om den sanna anledningen till att de har lejonungarna, eller varför det finns ett behov av att hjälpa dem, så luras hjälparbetarna att föda upp lejonungar bara för att de ska bli skjutna när de uppnår en mogen ålder.

Jag ber er att förbjuda inhängnadtroféjakt i ert land en gång för alla.

Vänliga hälsnignar,

Gå in på den här länken för att skriva på uppropet. Och dela den här artikeln. Vi behöver 300 000 underskrifter.

Publicerad av Newsner djur, gilla gärna