Hjältar: Kämpade i 2 dygn för att rädda valpen från att dö i kokande tjäran.

Animal Aid Unlimited är en hjälporganisation som jobbar med att rädda utsatta gatudjur i Indien. Genom åren har de sett till att hundratals hundar, kor och katter fått hjälp och jag kan inte uttrycka i ord hur tacksam jag är för alla dessa volontärers outtröttliga arbete. Newsner Djur har tidigare skrivit om flera av organisationens insatser, men vissa räddningsoperationer träffar hårdare i bröstet än andra. Som när den här stackars valpen hittades i ett dike för två år sedan befarade man det värsta. Den har helt insmetad i tjock tjära och låg som förlamad på en grusväg. Främlingen som hittade valpen larmade Animal Aid Unlimited och det räddade hundens liv…  

Den här valpen hittades i området kring Udaipur, en en stad i nordvästra Indien. På något sätt hade den fått massa het, kokande tjära över sig. Personen som hittade valpen trodde först att hunden var död, men såg att valpens ögon rörde på sig.

valpen1

Som tur var kom personal från Animal Aid Unlimited snabbt till platsen. Det såg ut som en omöjlig uppgift, men de började genast arbeta för att få bort så mycket av tjäran som möjligt.

puppy5

I två dygn jobbade volontärer från organisationen med att tvätta rent valpens päls.

puppy6

Ingen kunde förklara hur den lilla valpen fått all tjära på sig. Men de som räddade honom förtjänar i alla fall en guldmedalj.

puppy1

För i slutändan slutade det hela bra. Personalen lyckades få bort alla tjära från pälsen och den lilla valpen återhämtade sig förvånansvärt bra. Du kan se förvandlingen i videon nedan. Kolla bara på hundens svans 🙂

Dela gärna denna fantastiska räddningsaktion om du vill hylla de människor som varje dag arbetar för att rädda oskyldiga djurs liv!