Hjältarna räddar en hemlös valp från avloppstanken.

I Indien är gatuhundar ett stort problem. Tyvärr behandlas de illa av en del människor. De blir sparkade på och bortjagade, och vissa tycker att det enklaste sättet att minska antalet gatuhundar är massavlivning. Det gör också att många av hundarna är rädda för människor. Men som tur är finns det organisationer som gör allt för att hjälpa Indiens gatuhundar. Vi har tidigare berättat om Animal Aids fantastiska arbete. De har hjälpt massor med hundar till ett bättre liv, och försöker kastrera så många som möjligt så att de inte föds fler valpar på gatorna. Den här gången räddade de en valp som var minuter från att drunkna.

Det började med att någon hörde ett ljud från en avloppstank under marken. Det var ett svagt gnyende, som att någon satt fast och grät när nere.

Personalen från Animal Aid bestämde sig för att undersöka avloppstanken. De stoppade ner en kamera och en lampa för att se vem som satt fast i tanken. På videon kunde de se två rädda ögon i mörkret.

Tanken var full av vatten och gråten blev svagare. De var tvungna att agera direkt.

Tanken var avdelad med en vägg och valpen var instängd längst in. Personalen från Animal Aid var tvungna att krypa in i tanken för att få tag på den.

Äntligen fick de ut valpen! Han var kraftigt nerkyld och livrädd.

De bar den blöta och stela valpen till sin bil.

De virade in honom i en filt och började torka hans päls.

De undersökte valpen för att se om han hade några skador. Men han verkade vara frisk. Nu behövde han vätska och värme.

Animal Aid gav honom dropp och placerade honom i solen så att han skulle bli varm. Nu kunde de bara hålla tummarna att han skulle piggna till…

…Och det gjorde han! Bara två dagar senare mådde han mycket bättre.

Förmodligen har han haft en del dåliga möten med människor förut. Valpen var rädd och Animal Aid försökte långsamt återvinna hans förtroende.

Sakta med säkert slappnade hunden av, och gick med på att bli klappad och äta ur handen. Han är trygg nu.

Bilder: Youtube

Jag är så glad att den lilla hunden kunde räddas! Tyvärr finns det många fler som lever i samma situation, men tack vare Animal Aid kan några av dem få ett nytt liv.

Här nedan kan du se hela räddningen på film.

Newsner Djur står på djurens sida. Gilla om du också gör det.