Hjältarna räddar livet på fåret som lämnats för att dö.

Den var död – det var paret övertygade om. För att vara säkra klev de ur bilen och gick närmare. Det förändrade fårets liv för alltid. För den var inte död. Och tack vare hjältarna på Edgar’s Mission berörs nu tusentals djurvänner av denna solskenshistoria.

Paret var ute och körde längs landsvägen Victoria, i Australien, när de såg fåret ligga där i diket. De stannade bilen vid en väl avvägd plats och gick närmare. De trodde hon var död – men hade fel. Hon ryckte på ena klöven och de bestämde sig direkt för att göra någonting. De tog en bild och skickade till Pam Ahern, grundare av djurräddningsorganisationen Edgar’s Mission. Hon var upptagen med att rädda ett annat djur och var timmar från platsen. Men hon kunde inte bara låta den ligga där. Det skulle hennes samvete inte klara av.

Bildkälla

far1

Så Pam organiserade en räddningsaktion! Det var för henne en gåta att fåret fortfarande kunde vara vid liv när de kom till platsen.
– Det var tydligt att den hade legat där ett tag. Vi hade precis haft en period av väldig värme, och kvällen regnade det dessutom. Det var otroligt att hon var vid liv, säger Pam till The Dodo.

Bildkälla

far2

Hon var bara timmar från döden, men hade inte gett upp hoppet om livet. Det var tydligt för Pam som tillsammans med hennes kollegor agerade blixtsnabbt. De tog henne till deras lokaler och veterinären upptäckte att Posh, som fåret senare döptes till av Pam, var allvarligt sjuk av bakterier och parasiter som gått på henne där hon legat. Hennes kropp var också ansatt av fluglarver. Någonting som de upptäckte behandlats innan de fann henne.
– Det betyder att någon redan visste om hennes dåliga hälsa och bara lämnade henne, säger Pam.

Bildkälla

far3

Men det gjorde hjältarna från Edgar’s Mission. Till en början trodde de inte att hennes liv gick att rädda. Posh kunde inte ens stå på egen hand.

Bildkälla

far4

Posh trotsade dock alla odds, och blev starkare och starkare. Hennes päls började växa ut igen, hennes aptit blev större – och hon började återigen att stå på sina egna ben.

Bildkälla

far5

Bildkälla

far6

Bildkälla

far7

Fyra månader senare mår Posh hur bra som helst. Och några spår av hennes en gång livshotande situation finns det inga spår av.

Bildkälla

far8

– Hon ser ut som vilken annat lyckligt och välmående får, säger Pam till The Dodo.

Bildkälla

far9

Hjältar som Pam och de andra på Edgar’s Mission förtjänar verkligen alla hyllningar i hela världen! Tack för ni finns!