Hjältarna räddar orangutangen och skyddar hennes ögon från regnet. Nu hyllas de av miljoner för sitt arbete.

Livet för orangutangerna i Indonesien är allt annat än enkelt. Detta då skogen där de bor tagits över av människor som vill använda den till sin palmoljeindustri. Orangutangerna får fly för sina liv, men tack och lov finns det djurrättsorganisationer som gör vad de kan för att hjälpa till.

This extraordinary photo shows two of our orangutan rescue team members carrying an adult orangutan to safety.They are…

Posted by International Animal Rescue on den 30 april 2015

Den här fantastiska bilden togs under internationella insatserna från djurrättsorganisationen ”Animal Rescue” när de räddade orangutanger 2013.

Bilden visar två män, Syifa Sidik och Argitoe Ranting, som hjälpte till att bära djuren till säkerheten efter att deras hem attackerats för att skogen skulle användas inom palmoljeindustrin.

I dag, två år senare efter att denna bild togs, har antalet skogsbränder och allmän miljöförstöring ökat radikalt och ännu fler orangutanger har lämnat sina hem.

“There are no words to express how we feel about this. All our efforts to protect orangutans and their habitat are in…

Posted by International Animal Rescue on den 30 november 2015

Framtiden för orangutangerna i Indonesien är mycket osäker. Och denna osäkerhet bara växer med palmoljeindustrin som försämrar livsmiljön för dessa orangutanger som måste fly i stället för att leva och frodas.

Men medan det finns människor som bara vill lösa egen vinst genom industrin och som struntar i djurens lika värde till ett drägligt liv, finns det tack och lov organisationer som ”Animal Rescue” som gör allt för att hjälpa jordens orangutanger.

De är värda all uppmärksamhet och stöttning de kan få för allt det fina arbetet de lägger ner.

Publicerad av Newsner djur, gilla gärna