Hjältarna kämpar för att rädda djuren från översvämningarna

Södra Louisiana och Mississippi i USA har de senaste dagarna drabbats av svåra översvämningar.

Och det är inte bara människor som har drabbats, även många djur har farit illa, skriver The Dodo.

 

 

 

 

Vattennivån var så hög att nästan hela Denhamn Springs Animal Shelter i Lousiana låg under vatten. Bara taket på bygganden syntes.

 

Men flera människor har riskerat sina liv för att rädda de älskade djuren. 

”Vår personal och voluntärer har kämpat för att rädda så många djur som möjligt från vattenmassorna”, skriver djurcentret på GoFundMe där de samlar in pengar till räddningsarbetet. 

 

 

 

Många hundar fick simma ut i vattnet och klättra upp på byggnades tak. Sedan kom en båt och hämtade djuren och förde dem till en säker plats. Grannar och voluntärer har hjälpt till att ta hand om hundarna. Djuren har fått mat, värme och någonstans att bo temporärt. Personalen jobbar stenhårt med att hitta kärleksfulla och trygga hem åt djuren.

 

Den här lille katten räddades ut vattenmassorna och värms med en handduk för att blir varm igen. Man ser på hans ögon hur tacksam han är över att ha blivit räddad.

 

Mannen här drar en båt full med får som höll på att drunkna i översvämningrana. Han lyckades ta dem till ett säkert och torrt ställe. Vilken hjälpte han är! Det här värmer verkligen mitt hjärta.

 

Louisiana Department of Wildlife and Fisheries Enforcement har räddat 464 djur och räddningsarbetet fortsättter för att hjälpa fler djur i nöd.

 

Jag vill tacka alla de underbara människor som kämpar hårt för att rädda djur i sådana här svåra situationer. Ni är verkligen hjältar!

 

Gilla och dela gärna om du också tycker att dessa människor förtjänar att hyllas!

Newsner Djur står på djurens sida. Gilla om du också gör det.