Hjälte låste in sig på kennel för hemlösa djur – kommer inte ut innan alla fått nya hem

Ibland blir jag alldeles mållös när jag ser vad vissa människor gör för djuren. Det ger mig hopp om både människor och djur i världen.

Rémi Gaillard bestämde sig för att göra allt han kunde för att hjälpa utsatta djur – och burade i fredags in sig själv på en kennel för hemlösa hundar och katter. Där ska han sitta tills alla djuren har hittat ett för-evigt-hem.

Hittlils har han räddat 150 hundar och katter.

På Humane Societys djurhem i Montpellier i Frankrike finns många djur utan hem. De har antingen växt upp på gatan, blivit övergiva av sina ägare eller omhändertagna efter att ägaren vanvårdat dem. Gemensamt är att de alla är i desperat behov av kärlek, omvådnad och en bättre miljö än burarna på djurhemmet.

Facebook

Rémi Gaillard bestämde sig för att låsa in sig själv tillsammans med djuren i protest – och inte lämna sin bur innan alla djur blivit adopterade eller en viss mängd pengar blivit insamlade för att hjälpa dem.

Det dröjde inte länge innan flera medier hade skrivt om hans osjälviska handling och mängder med pengar hade samlats in. 

Facebook

Till en början tänkte Rémi samla in 50 000 euro till hundhemmet, men han fick ihop dessa pengar så snabbt så han bestämde sig för att stanna i buren längre trots att han nått sitt mål. Idag har han fått ihop runt 180 000 euro, det motsvarar över 1,7 miljoner svenska kronor.

Men inte nog med det! 150 hundar och katter har fått nya hem. Och det är det viktigaste av allt.

”Det är en fantastisk upplevelse. Extremt påfrestande psykiskt och fysiskt, men det hjälper mig att få tillbaka tron på mänskligheten.” skriver Rémi på Facebook.

Vilken hjälte han är! Dela gärna den här artikeln med dina vänner om du också blev berörd.

Djurbibeln står på djurens sida.