Hjärtkrossad kanadagås vägrar lämna platsen där livskamraten blivit påkörd

Under de senaste tre åren har kanadagåsen Juliet och hennes partner sökt sig till en parkeringsplats intill ett köpcentrum i Atlanta, Georgia.

Tillsammans med de andra gässen i flocken tog sig Juliet till köpcentret under årets kallaste månader, för att ta hand om sina ungar. 

Men tidigare i år slog tragedin till när Juliet livskamrat av misstag påkörd av en bil.

© Facebook/Kaitlyn Ross 11Alive

När flocken med kanadagäss drog sig vidare i jakt på andra betesmarker, blev Julia kvar på parkeringsplatsen.

Kanadagäss väljer en partner när de är unga, och sen håller paret ihop livet ut. 

Om flera kanadagåspar på samma plats får ungar slås kullarna ofta samman till en större flock med ungar som vaktas i skift av föräldraparen.

Juliet stannade på den plats där hennes älskade livspartner hade dött – hon kunde inte acceptera att han var borta för alltid.

© Facebook/Kaitlyn Ross 11Alive

Och Julias hjärta var inte det enda som krossades – människor som arbetade i butikerna runt gässens häckningsplatser såg henne när hon väntade. 

Under 3 månader satt hon på samma ställe. 

”Det är sött, vackert och hjärtskärande. Allting på samma gång”, berättar en av de butiksanställda för de lokala nyheterna.

Hyresvärden i köpcentret berättade att de anställda inte matade eller gav vatten till Juliet, i hopp om att hon skulle ge sig iväg på egen hand. Men hon vägrade.

© Facebook/Kaitlyn Ross 11Alive

Men tidigare i mars 2017 kom Atlanta Wild Animal Rescue Effort för att rädda den förkrossade kanadagåsen. 

Till stor lättnad för alla som engagerat sig i Juliets öde, fick fågeln komma till ett djurskyddscenter, där hon kunde återhämta sig. 

”Juliet har bara varit här ett par dagar, så vi utvärderar fortfarande hennes fysiska tillstånd”, berättade Scott Lange, chef för AWARE, till The Dodo och fortsatte:

”När vi känner oss trygga med att hon mår bra kan vi att påbörja arbetet med att återinföra henne till andra gäss”. 

© Facebook/Kaitlyn Ross 11Alive

Några dagar senare såg räddningscentralen hur Juliet gjorde stora framsteg.

”Hon äter bra och är i god fysisk form, så vi kommer att flytta henne till ett större hägn och låta henne träffa en annan gås”, berättade Scott Lange.

Juliet introducerades snart också för en manlig gås, som hade kommit till djurskyddscentret för en månad sedan, svältande och med en bruten vinge.

Precis som för Juliet fick han en fristad hos Atlanta Wild Animal Rescue Effort, där han kunde återfå sin styrka.

De båda fåglarna fann varandra direkt. 

© Atlanta Wild Animal Rescue Effort

Även om ingenting kan få tillbaka Juliet första kärlek, så kommer hon förhoppningsvis få nya vänner – och kanske till och med älska igen.

Gilla gärna om du vill önska henne all lycka till i framtiden!