Hjärtlösa tjuven snor hundens rullstol – då kliver 2 djurhjältar in och gör det enda rätta

När människor beter sig illa mot djur blir jag riktigt arg. Det här är dessutom extra upprörande – eftersom den funktionshindrade hunden som drabbades blev snuvad på någonting väldigt viktigt: Nämligen hans rullstol.

Den betydde så himla mycket för hunden Charley, men vad tjuven kunde se i den förstår jag verkligen inte. Rullstolen blev stulen när den stod utanför dörren till hemmet. Det gjorde så klart att Charley inte kunde gå.

– Han försökte sätta sig upp och förstår nog inte varför han inte kan hitta sin rullstol, säger husse, Rod Beauregard till KATU.

Klockan var åtta på morgonen förra sommaren i Long Beach, Washington, när ägaren gick ut från den här dörren – och upptäckte att den lilla rullstolen var borta.

Foto: ABC/Youtube.

Så här har husse och matte fått bära ut sin älskade fyrbente familjemedlem för att han ska kunna komma ut och få frisk luft om dagarna.

Foto: ABC/Youtube.

Hur någon överhuvudtaget kan komma och tänka på att stjäla en liten rullstol som är gjord för en hund är svårt att föreställa sig. Charleys husse har dock en teori.

– Rullstolen hade BMX-hjul och man kan ju sätta dem på en cykel. De slänger förmodligen resten av rullstolen, säger han till ABC.

Hans ägare förklarar att Charley blev glad och utstrålade hopp igen när han fick sin rullstol. Han kunde röra sig som han ville – precis som han gjorde innan han förlorade förmågan att gå själv. Han kunde springa runt i trädgården igen och leka med bollar, som han alltid hade tyckt om tidigare.

Foto: ABC/Youtube.

Tjuven har ännu inte åkt fast och fått något straff, vilket förstås är fruktansvärt. Samtidigt har Charley fått hjälp och stöd av sin omgivning.

Tack vare två fantastiska grannar har den stackars oskyldiga labradoren fått en ny rullstol! De startade en insamling via internet och på bara en timme hade de lyckats få ihop tillräckligt med pengar för att köpa en ny rullstol.

Husse har ett budskap till världen efter hela den här historien.

– Vi ska vara snälla mot varandra och respektera andras egendom!

Det kan jag verkligen skriva under på! Dela om du håller med och visa ditt stöd för kämpen Charley!