Hjorten kommer tillbaka för att tacka polisen som räddade honom

Jag blir alltid lika fascinerad när jag får komma nära vilda djur i naturen. Ibland har man tur och får se en älg eller ett rådjur på nära håll och då är det bara att stanna och vara så tyst man kan så att man inte skrämmer bort dem.

För polisen Kevin Zieschang och hjorten ”Uncle Buck” i Texas var det dock en helt annan situation – Buck var nämligen inte alls rädd för människor. Nej, han gick till dem för att få hjälp.

Det hela började med att Buck besökte en trädgård i ett bostadsområde i Texas. De boende i huset insåg att han behövde hjälp och ringde polisen. Någonting hade fastnat i Bucks horn och det verkade faktsikt som att han hade sökt upp människorna för att få hjälp att ta bort det.

Polisen Kevin Zieschang kom till platsen och hjälpte Buck att få bort skräpet som fastnat på hans horn. När de var klara stannade Buck kvar i trädgården en stund. 

Kevin försökte till och med skrämma honom tillbaka till skogen, men Buck visste att människorna inte var farliga. Till slut vandrade han dock till skogs och försvann, tacksam över att ha fått bort skräpet från hornen.

Ett par dagar senare ville lokal media göra ett reportage om händelsen och Kevin återvände till huset där han hjälpt Buck.

Det var precis som att hjorten förstod att de pratade om honom – för mitt under intervjun kom han tillbaka för att hälsa på Kevin. Precis som om han ville säga tack ännu en gång.

Det var uppenbart att Buck var för tam för sitt eget bästa. Han var inte det minsta rädd för människor och vandrade runt i bostadsområdet där han riskerade att skada sig. Polisen har nu flyttat honom till ett djurreservat i närheten, så han inte ska bli påkörd av någon bil.

Vad fint att Buck fick hjälp av polisen! Ibland blir man förvånad över hur kloka djur är – Buck visste precis var han skulle gå för att få hjälp.

Djurbibeln står på djurens sida. Gilla om du också gör det.