Hjorten Rudolph har fått domen att avlivas. Behöver nu hjälp för att få leva.

Hjorten Rudolph ska avlivas helt utan anledning. Detta har ‘Australiens departement för ekonomiskt tillväxt, jobb och infrastruktur’ (DEDJTR) beslutat. Nu behöver Rudolph folkets underskrifter för att Andrew och Pam som arbetar i fallet ska få igenom sin överklagan på domen mot Rudolph så att han får leva vidare.

Förra månaden var Andrew Foots på väg hem från en fest när han såg en baby-hjort liggande i gräset ensam. Det första han tänkte var att hjortens mamma fanns någonstans i närheten (de lämnar ofta sina barn när de är ute och letar mat). Därför fortsatte Andrew bara gå hemåt.

Men nästa dag var hjorten fortfarande kvar på samma plats och han såg ”svag och mager ut”, berättar Pam Ahern, grundare till ‘Edgar Mission Farm Sanctuary’, för The Dodo. Andrew förstod att hjorten gick mot en säker död i den australienska djungeln om han inte gjorde något, vilket gjorde att han bestämde sig för att hjälpa till.

”Som för de flesta människor slår Andrews hjärta hårt för djuren och dess välmående, vilket gjorde att Andrew tog med sig hjorten hem”, berättar Pam Ahern.

Han kontaktade sedan veterinären för att ta reda på vad man matar en hjort med och kollade även om det var okej att ha en hjort i sitt hem och för hur lång tid.

Bildkälla

AndrewHjort

Hjorten bodde hemma hos Andrew under ett par veckors tid och han matade den var tredje timme. Hjorten mådde bra hemma hos Andrew, men allting tog stopp då ‘Australiens departement för ekonomiskt tillväxt, jobb och infrastruktur’ (DEDJTR) fick reda på vem som bodde hos Andrew.

De tog hjorten med sig och sade att det är olagligt att ha vilda djur hemma instängda i sitt hem. De lyssnade inte på Andrew som sade att han bara hjälpt den stackars hjorten. I stället skulle Andrew Foots nu få böter för att han tagit hem hjorten och att hjorten i stället skulle avlivas.

Hjorten, som Andrew döpte till Rudolph, gick mot en säker död. Men detta vägrade Andrew acceptera som då kontaktade ‘Edgar Mission Sanctuary’ som arbetar för djurens rättigheter, där han kom i kontakt med Pam Ahern.

Pam satte sig genast in i fallet.

”Jag ifrågasatte varför de skulle döda hjorten när det inte skulle kosta dem någonting alls att låta honom leva ut sina dagar i frihet.” Nu kämpar Pam och Andrew tillsammans för att låta den unge hjorten leva i stället för att gå mot en säker död. Och de får bara fler och fler anhängare som stödjer dem i kampen mot departementet.

980x (1)

Bildkälla

Rudolph hålls för närvarande på en hemlig plats av departementet, DEDJTR. Andrew och Pam har överklagat beslutet som är satt till den 18 februari att Rudolph ska avlivas. Nu hoppas de på att påtryckningar från allmänheten kan hjälpa dem att få igenom den.

”Jag är så besviken på det fruktansvärda budskapet som det här sänder till samhället när det gäller att ta hand om andra varelser än oss själva”, säger Pam till The Dodo.

Om du vill hjälpa till i Andrew och Pam’s kamp att rädda hjorten Rudolph kan du också skriva under genom att klicka här. Dela gärna detta dina vänner så kan vi tillsammans rädda vår söta, fyrbenta, kompis Rudolph.

Publicerad av Newsner djur, gilla gärna