Hon bar den 22 kg tunga hunden ner för berget för att rädda hans liv.

Andi Davis var ute och promenerade vid ett berg i Phoenix Mountain Reserves när hon plötsligt såg en skadad pitbull på marken. Han verkade ha brutit benen och kunde inte röra sig. Först vågade hon knappt röra hunden av rädsla för att skada den, eller bli skadad själv. Då lyfte hunden försiktigt på huvudet och tittade på hennes vattenflaska. Andi förstod att hon var tvungen att göra något. Så hon gav hunden sitt vatten och lyfte sedan upp den 22 kg tunga kroppen och började gå hemåt.

De tog henne en timme att få hem hunden, och hon tog honom genast till veterinär. På djursjukhuset upptäckte man till sin förskräckelse att det inte var brutna ben som gjorde att hunden inte kunde röra sig – han hade blivit skjuten i halsen.

Men hunden hade tur. Skottet hade inte träffat pulsådern, och han behövde inte opereras. Efter några dagars vila och återhämtning mådde han bättre.

Hunden fick namnet Elijah, och familjen bestämde sig för att ta hem honom och bli hans fosterfamilj, trots att de redan hade tre hundar. De kändes som att det var meningen att de skulle ta hand om honom.

Bildkälla

hund

Idag mår Elijah bra, och har blivit en fantastisk familjehund. Andis dotter Jessica berättar i tv-inslaget nedan att familjen tidigare hade fördomar mot pitbullhundar. De trodde att de var aggressivare än andra hundar. Men efter att ha lärt känna Elijah vet de att det inte handlar om vilket ras hunden har, utan vilken människa som äger hunden.

Bildkälla

hund2

Trots det hemska Elijah utsatts för är han en kärleksfull hund. Vi kommer kanske aldrig få veta vem som sköt honom, men vi vet i alla fall att han kommer vara trygg från och med nu!

Här nedan kan du se en intervju med familjen.

Publicerad av Newsner djur, gilla gärna