Hon begraver sin bästa vän. När hennes sista farväl på gravstenen avslöjas? Tårdrivande.

Alla hjältar bär inte uniform. Hunden Max, är en verklig hjälte. Han var en bomb-sniffande hund åt Amerikanska armén i fyra år innan han blev tvungen att pensioneras för att han var för snäll enligt dokumenten. Då adopterade Pam Pelton honom. Efter en tid tillsammans dog Max, och allt Pam ville göra var att ge honom en ordentlig begravning precis som en soldat förtjänar. Efter flera år av kamp hittar hon en plats där han får begravas. I filmen får vi träffa Pam och vara med under begravningen. Det var svårt att hålla tillbaka tårarna, se efter själv och bli helt tagen av Pam och Max vänskap.

Max, var en tysk schäfer som jobbade för amerikanska flygstyrkan som bomb-sniffar hund i fyra år innan han blev tvungen att pensioneras på grund av att han inte blev godkänd på sitt certifieringstest. I dokumenten står det att Max hade blivit för snäll för att kunna bli godkänd.

Resten av hans liv spenderade han tillsammans med Pam Pelton som adopterade honom. En gång räddade han till och med Pams liv från två vildhundar de hade mött i skogen.

Efter fem år av vänskap, berättade veterinären för Pam att Max har en sjukdom som han inte kommer kunna överleva. Max hade då max tre månader kvar att leva och skulle dö en smärtsam död på grund av sjukdomen.

Pam bestämde sig då för att låta Max somna in på Memorial Day 2012.

I två år efter Max bortgång försökte Pam hitta en bra plats att begrava Max, och ville att han skulle begravas på en militärkyrkogård och få den plats han förtjänar. Varje gång Pam försökte med detta fick hon nej.

– De sa till mig att begrava honom på en djurkyrkogård, men jag sa tillbaka att han var inte ett djur. Han var en soldat, berättar Pam.

Efter lång tid av sökande, kom Pam i kontakt med MSPCA som hade skapat en speciell kyrkogård för just krigshundar.

Efter flera år av strul och massor av nej, fick Max en hedrande begravning han förtjänade.

Samtidigt som låten ”Taps” spelades begravdes han. Max saluterades av poliser och begravdes bredvid amerikanska flaggor; Ett ordentligt heders avsked endast en riktig soldat förtjänar.

På Max gravsten står det: Minnet är en guldkedja som binder oss tills vi möts igen på regnbågen.

Se filmen här nedan och du kommer ha svårt att hålla tillbaka tårarna.

Newsner Djur står på djurens sida. Gilla om du också gör det.