En underbar historia som visar att hunden är människans bästa vän.

Catherine Svilicic hade precis adopterat en doberman som övergivits av sina tidigare ägare. Man ska alltid vara försiktig när man indroducerar ett nytt djur för sina barn, men hunden var så snäll mot Catherines 17 månader gamla dotter så att hon lät dem leka själva i trädgården medan hon tittade på.

Hunden, som fick namnet Khan, hade varit hos sin nya familj i 4 dagar och verkade passa in perfekt.

Det var då något riktigt otäckt hände.

Khan gjorde något som skämde Catherine något oerhört. Hon hade släppt ut honom i trädgården tillsammamns med dottern Charlotte.

Mitt i leken blev hunden plötsligt aggressiv och började putta dottern på gräsmattan. Catherine hann inte reagera innan Khan plötsligt lyft upp lilla Charlotte i hennes blöja och kastade iväg henne.

Catherine blev livrädd och rusade bort till sin dotter. Det var då hon isåg vad som höll på att hända. Mitt i gräset låg en orm och Khan hade flyttat dottern för att hon höll på att komma för nära den. Charlotte klarade sig undan, men Khan hade blivit biten. Han ville rädda hennes liv.

Som tur var hann Catherine få med sig Khan till veterinären innan det var för sent. Khan fick en spruta med motgift och kommer klara sig.

Om det inte vore för Khans snabba insats skulle Charlotte förmodligen ha blivit biten av ormen istället. Trots att Khan bara varit i sin nya familj i fyra dagar så var han beredd att skydda lilla Charlotte. Vilken hjälte!

 

 

 

Newsner Djur står på djurens sida. Gilla om du också gör det.