Hon har varit hemlös i 980 dagar. Nu kämpar en kvinna för att hunden Princess ska få ett tryggt hem.

Princess är en 8 år gammal hund utan hem. I januari 2013 blev hon övergiven av sin familj efter att ha levt med dem hela livet. Familjen skulle flytta och ville helt enkelt inte ta med sig hunden i flytten. Nu har Princess varit utan hem i 980 dagar.

Princess förra ägare lämnade henne på Maricopa County Animal Care and Control i Phoenix, Arizona. Hon hamnade direkt på listan över hundar som skulle avlivas.

Bildkälla

05

När hon övergavs var hon överviktig och hade svårt att röra sig. I början vägrade hon äta och ville inte ens gå promenader eftersom hon var så trött.

Bildkälla

04

Elena Bobu arbetar för en organisation som heter Rescue Pals, och hon hörde talas om Princess. När hon såg hur dåligt hunden mådde på hundhemmet bestämde hon sig för att ta sig an henne. Äntligen hade Princess en chans att överleva!

När Elena skulle hämta Princess blev hon varnad av personalen, de sa att hunden inte gillade människor. Elena tog kopplet och tittade ner på Princess. Hon drog Elena mot dörren, viftade på svansen och log ett stort leende. I bilen på väg därifrån pussade Princess på henne flera gånger och log från öra till öra. Det fanns inget ont i den här hunden, hon var bara glad att komma ifrån hundhemmet som ville avliva henne.

Bildkälla

06

Men Princess hade en lång väg kvar att gå. Hos Rescue Pals väntade ännu ett hundhem, och även om det var lugnare och bättre än det förra så var det ändå en familj som Princess behövde mest. Nu består Princess liv av en enda stor väntan.

Bildkälla

01

Hon har haft en otrolig otur i sitt liv. Tre gånger har hon blivit bortadopterad, men varje gång lämnades hon tillbaka. Inte för att det var fel på henne, utan för att de familjer som tog hand om henne inte kunde sköta henne ordentligt. En gång lämnades hon bara på en bakgård full med skräp, utan vatten. Hennes päls var full med fästingar, och när Elena besökte henne i det ny hemmet fick hon panik. Hon lyckades då köpa tillbaka Princess för 100 dollar.

Bildkälla

02

Varje gång Princess kom tillbaka till Rescue Pals blev hon mer och mer deprimerad, och ofta ligger hon bara och stirrar in i väggen. Hon förstår ju inte varför ingen familj vill ha henne.

Bildkälla

03

Nu har Princess spenderat nära 1 000 dagar på hundhem. Hon har en fantastisk personlighet och skulle kunna bli en perfekt familjehund om hon bara fick chansen.

Vi på Newsner håller tummarna för att hon får ett nytt hem. Förhoppningsvis snart!

Publicerad av Newsner djur, gilla gärna