Hon hatar hunden för att han skäller – tills hon inser att han räddat bebisens liv

Det här historien gick verkligen rakt in i mitt hjärta. Den bevisar att hundar förstår så mycket mer än människor ibland, och att de har hjärtan av guld.

Sommaren 1993 förändrade en familjehund livet för sin ägare – och räddade familjens lilla nyfödda bebis. Trots att familjen inte ens tyckte om honom. 

När hunden Papillon kom till sin familj i början på 90-talet var han älskad av både husse och matte. Men något förändrades när de fick ett nytt tillskott i familjen.

Sommaren 1993 föddes parets lilla dotter Rachel, och Papillon blev plötsligt en annan hund. Han började skälla mycket och tugga på deras möbler. Hans ägare misstänkte att hunden var avundsjuk.

De tyckte mindre och mindre om sin hund och började till och med fundera på att göra sig av med honom. Men i mitten på juni hände något som fick dem att ändra sig.

Mamman i huset, Mindi, hade precis lagt ner dottern för att sova en stund. Under tiden passade hon på att ta en dusch. Då började plötsligt Papillon att skälla intensivt. 

Först tänkte Mindi inte på det, hon var ju van vid att hunden skällde nuförtiden. Men hon ville inte att dottern skulle bli väckt och försökte ropa åt hunden att vara tyst. Men han tystnade inte.

Tvärtom började Papillon skälla ännu högre och gick nu in i badrummet för att fånga Mindis uppmärksamhet. Han fortsatte in mot duschen och stack in huvudet innanför duschdraperiet. Mindi förstod ingenting. 

Plötsligt kom hon och tänka på berättelsen om hunden Lassie, och hur djur kan försöka kommunicera med människor. Hon tänkte att hon borde följa efter Papillon och se vad han ville visa.

Och det var en himla tur att hon gjorde det!

Papillon sprang genast in till sovrummet och fram till Rachels säng. Han satte sina framtassar på sängen och skällde mot barnet. Då såg Mindi att Rachels läppar var alldeles blå.

Mindi insåg att hennes dotter höll på att kvävas. Som tur har Mindi en utbildning i hjärt- och lungräddning och agerade precis så som man ska göra. Hon ringde efter ambulans och gav dottern mun mot mun-metoden medan hon väntade. 

På sjukhuset kunde man konstatera att dottern hade drabbats av en kramp i luftvägarna som hindrade henne från att andas, på grund av ett medfött fel. Som tur var upptäckte mamman henne i tid och tack vare hennes snabba hjärt- och lungräddning överlevde dottern.

Jag vågar inte ens tänka på vad som hade hänt om inte Papillon hade upptäckt att Rachel var sjuk.

Efter den dramatiska händelsen bestämde sig Mindi och hennes man för att behålla Papillon. Han hade räddat deras dotters liv och de kände en stor trygghet när de hade honom i sitt hem. 

Ni blir förmodligen inte förvånade om jag berättar att Papillon och Rachel blev bästa vänner efteråt? 

Här nedan kan du se ett reportage om familjen. 

Hundar är så kloka! Dela gärna den här artikeln med dina vänner om du också blev berörd.

Publicerat av Djurbiblen.