Hon hittades sjuk och utsvulten. Men förvandlingen några veckor senare är otrolig.

Det finns många hemska historier vi skrivit om där djur råkat illa ut. Men tack och lov bär de flesta historier på ett lyckligt slut. Här nedan kan ni läsa om huskyn som hittades i oerhört dåligt skick innan räddningen kom i sista stund.

Sjuk, svältande och täckt med sår. Så hittades en husky vandrandes på gatorna i Sacramento, Kalifornien.

Arbetarna på ‘Front Street Animal Shelter’ tog in hunden till sig och gav den all vård som behövdes. De valde att döpa henne till ”Sugar”.

”Med allt hon har gått igenom, är vi förvånade att se hur snäll och närgången hon ändå är till vår personal”, skriver Front Street på sin Facebook-sida.

Bildkälla

InjuredHusky2

På bilderna ovan kan ni alltså se hur Sugar såg ut när de hittade henne. Täckt av sår och såg ut att ha blivit ordentligt misshandlad. Eventuellt av en tidigare ägare eller så, men det är svårt att slå fast mer exakt vad Sugar egentligen varit med om.

De sa tidigt att det skulle ta lång tid för henne att återhämta sig.

Men bara några veckor senare, lagom till julafton, hade Sugar redan gjort stora framsteg. Och med den styrka hon visade, återhämtade hon sig tillräckligt för att få tillbringa jul- och nyårssemestern med en kärleksfull fosterfamilj. Trots smärtan, fann hon en vän i den nya familjen i den här lilla Chihuahuan.

Bildkälla

InjuredHusky3

Under jul- och nyårsfirandet fick Sugar den medicin hon behövde – och massor av kärlek. På bilden nedan kan ni se henne mysa tillsammans med den livliga fosterfamiljen framför deras julgran.

Bildkälla

InjuredHusky4

Redan har det nya året inneburit massor av lycka för Sugar. Ett besök på ‘Front Street Animal Shelter’ förra veckan visade på goda resultat och att Sugar kommit långt i sin återhämtning.

”Sugars päls börjar bli helt återställd och hon har förvandlats till en ovanligt kärleksfull knähund!”, skriver Front Street vidare på Facebook.

Bildkälla

Skärmavbild 2016-01-05 kl. 10.09.32

Vi på Newsner är oerhört glada att se att det slutade lyckligt för Sugar. Ha det nu så bra med din nya, kärleksfulla, familj framöver! 🙂

Publicerad av Newsner djur, gilla gärna