Hon hittades uttorkad och övergiven vid vägkanten. Nu behöver Maya vår hjälp att hitta ett tryggt hem.

Hon låg intill motorvägen uttorkad, men ingen brydde sig. Tills en dag då några personer stannade, öppnade bildörren och bjöd in henne. Hunden Maya finns i dag hos ett djurhem men söker nu efter en familj där hon kan få den kärlek och trygghet hon förtjänar. Djurens Rätts och Newsners kampanj #AdopteraMera vill få alla som funderar på att utöka familjen med en katt, hund eller något annat djur att adoptera – inte köpa. Stöd kampanjen om du tycker att alla djur förtjänar födas, växa upp och leva i trygghet.

Ödet måste ha haft ett finger med i spelet när Maya räddades.

Det var när personal från djurorganisationen Howl of a dog i Rumänien var på väg att lämna en före detta gatuhund till sin nya adoptivfamilj som de fann Maya.

Hon låg på en parkeringsplats vid sidan av motorvägen. Det var en ovanligt varm sommardag och hon var uttorkad och extremt törstig.

Hon hade hängt i området kring parkeringsplatsen där hon hoppades att hon skulle få uppmärksamhet, lite mat och kärlek. Men ingen reagerade när hon låg där utmattad. Och till slut hade även hon gett upp hoppet om ett hem och en familj som skulle bry sig.

Så när personalen från Howl of a dog såg henne och brydde sig blev hon minst sagt förvånad. Hon hade ingen idé om vart hon var på väg när hon leddes in i deras bil, men på något sätt förstod hon nog att livet skulle bli ljusare.

Hela bilresan viftade hon på svansen och pussade tacksamt sina räddare.

Väl tillbaka på djurhemmet förstod personalen att Maya aldrig hade varit någons husdjur. När personalen tog fram en leksak förstod hon ingenting, hon hade aldrig sett något liknande förut.

Skärmavbild 2015-10-06 kl. 14.47.57

Trots att hon aldrig hade varit omgiven av hundar och människor tidigare så var hon överväldigande glad och fann sig direkt i den nya situationen. Hon var tacksam.

Skärmavbild 2015-10-06 kl. 14.49.29

Hon älskar att mysa och bli ompysslad.

Hon finns för adoption hos Howl of a Dog och nu vill de ha hjälp att sprida historien om henne så att Maya kan få en egen familj.

1200x630_maya

Men Maya behöver och förtjänar ett riktigt hem, en trygg familj.

Skärmavbild 2015-10-06 kl. 14.32.03

Här kan du hitta mer information om Maya och Howl Of a Dogs andra djur.

Maya är bara en av många. Men ingen djurindivid ska behöva födas, växa upp och dö i utsatthet. Djuren kan inte tala – vill du vara deras röst och bidra till förändring? Gör skillnad genom att stödja Djurens Rätts och Newsners kampanj #AdopteraMera.
• Om du ska utöka din familj: köp inte, adoptera!
• Skriv på uppropet – skicka ditt budskap direkt till beslutsfattarna
• Stöd Djurens Rätts arbete för hemlösa djur. Här kan du läsa om hur du kan skänka valfritt belopp.
• Dela det här på Facebook och andra sociala medier.

Här kan du se historien om Maya:

Newsner Djur står på djurens sida, gilla om du gör det också.