Hon hittar ett nyfött lamm lämnad att dö på fältet, tittar på benen och förstår direkt att något är fel

Varje varelse som är i nöd förtjänar att räddas, oavsett art, form eller ras. Pam var inget undantag!

Detta söta lilla lamm hittades övergiven på ett fält och var på vippen att dö, innan några djurhjältar kom till hennes i ett fält på randen till döden innan räddningsarbetare kom till hennes hjälp.

Pam var bara några dagar gammal när hon upptäcktes på ett öde fält i Chile. Hon fördes direkt till djurhemmet Santuario Igualdad i El Monte, där hon återfick sin styrka.

Men trots att hon fick förstklassig vård och kärlek, blev hennes bakben aldrig riktigt bra.

Veterinärerna sade att hon förmodligen fått en ryggmärgsskada, vilket resulterat i svaga, nästan icke fungerande bakben.

SantuarioIguldad

På grund av sin oförmåga att gå, var det sannolikt de lokala gårdsägarna som övergav lilla Pam. Veterinärerna sa att hon aldrig skulle kunna gå igen, men det var inte det öde som räddningsarbetarna tänkte acceptera.

Chefen på Santuario Igualdad, Isadora Godoy, var fast besluten att hjälpa Pam gå igen. Hon och hennes kolleger byggde därför en sorts rullstol, som passar lamm.

”Vi satte henne i den hela dagen så att hon kan öva och stå mer stadigt på fötterna. Det var verkligen roligt att se henne lära sig gå”, säger Godoy.

SantuarioIguldad

Tids nog postade de en video av det söta och viljestarka stark lammet, som tog sina första vacklande steg. Hon visade alla tvivlare att hon var ett lamm utöver vanliga!

”Vi tror att hon alltid kommer att behöva stolen”, säger Godoy och fortsätter:

Genom hårt arbete och uthållighet har lyckats använda sig av sina ben på ett sätt många inte trodde var möjligt.

Mycket av framgången beror på räddningsteamet som ställde upp för detta lamm – utan runt-vård dygnet skulle Pam inte klara sig.

SantuarioIguldad

”Vi kommer att ta hand om henne för resten hennes liv”, säger Godoy.

Santuario Igualdad organiserade nyligen en insamling för att stödja de 80 djur som de just nu vårdar. Om allt går bra, kan Pam ställa in sig på att ta emot en ny rullstol som kommer att hjälpa henne att fortsätta sin väg till återhämtning.

”Pam är de gladaste och mest entusiastiska lilla lamm jag träffat”, säger Godoy.

Möt denna bedårande lilla krabat i videon under:

Förhoppningsvis kommer hon också att fortsätta att hålla upp modet uppe och vara stark, så att hon kan fortsätta leva ett lyckligt liv!

Ett stort tack till alla som hjälpt detta lamm att få en chans i livet. Dela gärna vidare denna lilla historia om du önskar Pam all lycka till i framtiden! </strong