Tweet about this on Twitter Pin on Pinterest Share on Facebook

Hon hör ett ljud utanför fönstret. När hon ser vad som ligger i busken brister hennes hjärta.

Kattungen Ripley var bara några timmar gammal när hon övergavs av sin mamma. Tyvärr finns det allt för många hemlösa katter i världen, och ungarna som föds av hemlösa mammor har det inte alltid så lätt. Ibland är mamman fortfarande ung, och inte alls redo att få ungar. Det kan också hända att mamman är sjuk, undernärd eller skadad så hon inte kan ta hand om ungarna. Ingen vet varför Ripleys mamma lämnade sina ungar. Men en sak är i alla fall säker: De hade inte överlevt länge om de inte hade blivit hittade.

Det var Imgur-användaren Arthisbeapirate som hörde kattungarna utanför sitt fönster. Hon tog hjälp av en granne och gick ut för att leta. I en buske hittade de tre små nyfödda kattungar tätt ihopkurade, och en bit bort låg en fjärde. Det var Ripley.

Bild: Imgur
Bild: Imgur

Ripley och hennes syskon togs genast till veterinär för närmare undersökning. De var alla undernärda och uttorkade, förmodligen hade mamman lämnat dem direkt efter födseln.

Bild: Imgur
Bild: Imgur

Tyvärr dog ett av syskonen strax efter att de blivit räddade, och några dagar senare dog ytterligare två. Nu var det bara Ripley kvar.

Bild: Imgur
Bild: Imgur

Men hon var stark. Hon växte för varje dag som gick och till slut kände hennes nya matte sig säker på att den sista kattungen skulle överleva. Först då vågade hon ta henne till sitt hjärta på riktigt. Hon döpte henne till Ripley och bestämde att från och med nu var det hennes katt.

Ripleys matte såg en katt utanför sitt hus som hon misstänkte var Ripleys mamma. Hon gjorde ett par försök att återförena de två, men den vuxna katten hade inget intresse av Ripley.

Bild: Imgur
Bild: Imgur

Nu har det gått ett år sedan Ripley räddades, och hon har växt upp blivit en riktigt ståtlig tjej.

Bild: Imgur
Bild: Imgur

Hon är frisk och lever ett riktigt drömliv med sin matte. Självklart hittar hon på en hel del bus hemma också, som katter ska göra.

Bild: Imgur
Bild: Imgur

Tyvärr har inte alla katter som föds på gatan lika stor tur som Ripley. Dela den här artikeln med dina vänner om du också tycker att alla katter förtjänar ett hem!

Newsner Djur står på djurens sida. Gilla om du också gör det.