Hon hör katten jama på balkongen. När hon vänder sig om får hon se ett unikt möte.

Katten Grizzle sitter och tar det lugnt på ett balkongräcke i Aleutian i Alaska. Plötligt får han sällskap av en speciell kompis: en stor örn!  

Över tre miljoner människor har sett filmen, och jag blev lite rädd när jag såg den först. Örnen ser ju ut som att den vill äta katten. Men tydligen så var aldrig kissen i fara. En vän till fotografen skriver så här på Facebook:

Dessa örnar är uppväxta i en unik miljö. De är väldigt vana vid människor, och man hittar dem på staket, brevlådor och andra miljöer nära människor, rävar, katter och hundar.

Det finns mycket mat åt dem, och de har ingen anledning att jaga katterna.

Grizzle klarade sig fint den här gången i alla fall. Han verkar bli lite rädd när örnen kommer nära, och jamar högt. Då backar örnen tillbaka, som om han förstår att han inte ska gå för nära. Vad fint!

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = ”//connect.facebook.net/sv_SE/sdk.js#xfbml=1&version=v2.3”; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

Amazing When the eagles are quietly on the balcony with the cats

Posted by Immortal Che Guevara on den 13 november 2015

Publicerad av Newsner djur, gilla gärna