Hon kallades världens ledsnaste hund. Nu har Perriwinkle fått något att leva för igen.

Hon lämnades att dö ensam, bunden vid en stolpe. Jag har nog aldrig sett en så ledsen och nedslagen hund i hela mitt liv. Men det finns ljus i mörkret, för den här lilla vovven har fått en andra chans.

Den övergivna hunden lämnades in till Philadelphia animal control center, där hon fick vård och kärlek. Men ingenting verkade få henne att bli glad. Hunden var helt enkelt för deprimerad för att orka fortsätta. Det var som om hon hade gett upp.

Hon satt bara stilla på golvet och vågade inte ens lyfta huvudet när hon blev erbjuden godis. Tyvärr såg det mörkt ut för hunden. Eftersom hon var så rädd och ledsen var det omöjligt att adoptera bort henne, och hundhemmet hade inte tid och plats för henne för alltid. Hon riskerade att bli avlivad.

Bildkälla

01

Bridget arbetade som volontär på hemmet, och hon klarade inte av att se vovven fara illa. Så hon vände sig till Facebook för att få hjälp. Hon delade bilder på hunden och frågade om någon ville hjälpa till. Bilderna fick genast spridning.

Bildkälla

02

”Ledsnaste ansiktet jag har sett någonsin”, ”jag vill bara pussa henne och säga till henne att allt kommer att bli bra” var några av kommentarerna som bilderna fick.

På bara några timmar hade bilderna delats över 500 gånger. Vid slutet av dagen bestämdes det att hunden skulle flyttas till ett nytt hundhem, Sperenza Animal Rescue, där hon kunde bo en längre tid. De gav henne namnet Perriwinkle.

I det nya hemmet kommer de arbeta med Perriwinkle för att få henne trygg igen. Men det kommer att ta tid. Först när hon är redo kommer hon få flytta till ett permanent hem hos en familj.

Men det går redan framåt. För ett par dagar sedan tog personalen en bild på henne när hon sov och snarkade lugnt. Hon kommer bli glad igen, det är jag säker på!

Update on Perriwinkle : We have had ALOT if interest in her. Please understand that she is no where near being put up…

Posted by Speranza Animal Rescue on den 9 december 2015

Newsner djur står upp för djurens rättigheter. Gilla gärna om du gör det också.