Hon lämnade hunden ute i 35 graders värme. Nu rasar hela samhället mot kvinnan.

Hundar är familjemedlemmar, och ska behandlas med kärlek och omsorg. Tyvärr är det inte alla hundägare som är medvetna om detta. Tyvärr kravs det ibland att ett helt samhälle går ihop och protesterar när en hundägare behandlar sin hund illa. Och tyvärr räcker det ibland inte. Nu har historien om hunden i buren spridit sig över hela världen – bara för att en hundägare vägar lyssna på sina grannar.

Det hela började med att en kvinna tog en bild på sin grannes hund som varje dag, oavsett väder, satt i en liten bur utanför sin ägares hus. En dag gick temperaturen upp till 35 grader och hunden hade inget skydd mot solen. Ingen vattenskål syns heller på bilden.

”Man kunde varken se mat eller vatten och det fanns inget ovanpå buren som skyddade mot solen. Och det var 35 grader ute”, berättar grannen Claudia Anderson för WRCB.

Bild: Facebook
Bild: Facebook

När djurvännen och grundaren av organisationen Fighting for the Bullys, Carla Patton Welch, hörde talas om hunden i den amerikanska staden Cleveland, Tennessee, bestämde hon sig för att försöka hjälpa till. Hon knackade på hos kvinnan som ägde hunden.

Men det gick inte alls bra.

Kvinnan blev fly förbannad när Carla hälsade på. Hon vägrade ta in hunden. När Carla erbjöd sig att köpa hunden av henne sa hon bestämt nej. En video publicerad av WRCB visar hur kvinnan smäller dörren i ansiktet på Carla.

Kvinnan som äger hunden sa senare till News Channel 9: ”Hon är inte slagen. Inte utsvulten. Inget sådant. Så jag kan inte kunna lämna henne i en bur utanför när jag går hemifrån?”

Nej, det kan du inte. Inte när det är 35 grader varmt och hunden inte har skydd mot solen!

Carla tar nu till hårdare metoder för att få kvinnan att lämna ifrån sig hunden. Hon har gått ut till flera medier, publicerat mängder med inlägg på Facebook, kontaktat polisen och fortsatt att besöka kvinnan. ”Vi ger inte upp innan den stackars hunden är i säkerhet!” skriver hon på Facebook.

Vi hjälper till att dela Carlas kamp här på Newsner. Så här ska ingen hund behandlas. Hoppas hon lyckas få kvinnan att lämna ifrån sig hunden så snart som möjligt!

Newsner Djur står på djurens sida. Gilla om du också gör det.