Hon ligger livlös på marken. Men det den hemlösa hunden gör då… Det här är ju så fint!

De här två tjejerna gjorde en enorm insats för att rädda en hemlös hund. Jag är så glad att det slutade väl!

När Amanda Guarascio hörde talas om en ensam och svältande hund i Evans Creek i nordvästra USA, kände hon att hon var tvungen att göra något. Hon tog med sig sin kompis Dylan Parkinson för att hjälpa. Tillsammans ägnade de flera timmar till att rädda hunden, som nu har fått namnet ”Bear”.

Bildkälla

1

Flera personer hade försökt fånga Bear innan men han var alldeles för rädd och ville inte komma nära människor. Tjejerna försökte locka på honom med mat, men det hjälpte inte. Då och då tog han en bit mat från tjejernas hand, men vände sedan tillbaka. Han ville inte gå in i bilen med dem, och han ville inte att de skulle sätta på honom något koppel. Om de närmade sig honom morrade han åt dem.

De ville inte försöka fånga Bear med våld, då skulle han tappa allt förtroende för dem.

Efter att ha suttit hos honom en hel dag åkte de hem, men nästa dag var de tillbaka med mer mat. De satt vid bilen och väntade på att han skulle vänja sig vid deras sällskap.

Men efter en stund bestämde de sig för att prova något annat.

Bildkälla

2

Amanda gick fram till honom och la sig sedan på vägen med ryggen mot honom. Han morrade först, men kom tillslut fram och nosade på henne. Efter 20 minuter hade han tappat intresset och brydde sig inte om henne längre.

Bildkälla

3

Efter att ha värmt sig en stund i bilen gick hon tillbaka och började krypa nära hunden igen. Under en timme kom hon närmare och närmare honom. Eftersom hon närmade sig så långsamt hann han vänja sig vid henne. När han började morra stannade hon upp och väntade en stund innan hon närmade sig igen.

Bildkälla

4

Tillslut hade hon kommit hela vägen fram till honom. Han morrade lite först, men Amanda talade försiktigt och gäspade mot honom. De hade en lugnande effekt på Bear. Nu kunde hon äntligen klappa och gosa med honom utan att han morrade åt henne.

Bildkälla

5

Det var kallt ute och tjejerna var tvungna att åka hem igen. Men de kom snart tillbaka, och då var hunden glad att se dem. Amanda kunde gå rakt fram till honom och kelade med honom i ytterligare 2 timmar.

Bildkälla

6

Men nu ville plötligt inte Bear inte gå själv längre, han ville bli buren. Vilken förändring! Från att ha morrat varje gång någon närmade sig honom ville han nu inget hellre än att krypa upp i Amandas famn.

Bildkälla

7

Amanda var tvungen att bära in honom i bilen och fick sedan fortsätta bära honom ända in till veterinären. Där konstaterades det att Bear var väldigt underviktig och hade flera öron- och hudinfektioner.

Bildkälla

635640206339813466-baby-bear-dog9

De söker nu efter hans ägare, men även om de inte hittar ägarna kommer Bear att få ett nytt hem via en lokal hjälporganisation.

Bildkälla

8

Skönt att det slutade väl för Bear!

Publicerad av Newsner Djur, gilla oss gärna: