Hon plågades i två år. Men nya ägaren gav henne ett löfte: Du ska aldrig mer sitta i bur.

För två år sedan satt hunden Nikita ensam och rädd på ett djurhem. Hon hade ingen familj och hade tappat all tro på människor. Det var där kanadensiska fotografen Troy Moth såg henne första gången. Han bestämde sig för att adoptera henne och ge henne ett helt nytt och fantastiskt liv.

Nikita är bara en av många hundar i världen som lever eller har levt i utsatthet. Djurens Rätts och Newsners kampanj #AdopteraMera vill få alla som funderar på att utöka familjen med en katt, hund eller något annat djur att adoptera – inte köpa. Stöd kampanjen om du tycker att alla djur förtjänar födas, växa upp och leva i trygghet.

Nikita blev livrädd så fort någon närmade sig henne med koppel, och hon hatade burar. Så Troy gav henne ett löfte. Hon skulle aldrig mer behöva sitta i en bur. Sen tog han med henne på äventyr.

Bildkälla: Instagram

10

Troy reser mycket i sitt jobb som fotograf, och det passade Nikita perfekt. Tillsammans med husse får hon se världen och springa fritt i otroligt vackra landskap.

Bildkälla: Instagram

05

Bildkälla: Instagram

03

Troy reser runt med sin bil och campar på nya ställen varje dag.

Bildkälla: Instagram

09

När Nikita kom till Troy var hon först livrädd för vatten. Eftersom ingen känner till hennes bakgrund är det svårt att veta varför, kanske hade hon aldrig ens sett en sjö innan. Men med tiden började hon våga sig längre och längre ut i vattnet tillsammans med sin husse. Idag älskar hon att bada.

Bildkälla: Instagram

04

Bildkälla: Instagram

08

Ingen vet exakt hur gammal Nikita är, men veterinärerna tror att hon var runt två år när Troy adopterade henne. Idag är hon alltså runt fyra år gammal.

Bildkälla: Instagram

01

På sin Instagram berättar Troy att Nikita älskar snö och blir alldeles vild när han släpper lös henne så att hon får leka.

Bildkälla: Instagram

06

Bildkälla: Instagram

07

Troys bilder på Nikita är verkligen magiska!

Bildkälla: Instagram

02

Jag är så glad att Nikita fick komma till Troy. Från ett liv i bur till ett liv i total frihet och trygghet.

Bildkälla: Instagram

11

Du kan se fler bilder på Troys Instagram eller på hans hemsida.

Ingen djurindivid ska behöva födas, växa upp och dö i utsatthet. Djuren kan inte tala – vill du vara deras röst och bidra till förändring? Gör skillnad genom att stödja Djurens Rätts och Newsners kampanj #AdopteraMera.
• Om du ska utöka din familj: köp inte, adoptera!
• Skriv på uppropet – skicka ditt budskap direkt till beslutsfattarna
• Stöd Djurens Rätts arbete för hemlösa djur. Här kan du läsa om hur du kan skänka valfritt belopp.
• Dela det här på Facebook och andra sociala medier.

Newsner Djur står på djurens sida, gilla om du gör det också.