Hon räddade hästen från svält. Nu bär han henne till altaret. Vilken otrolig saga!

Ingen ville ha hästen Miller så han lämnades att dö, utan mat och vatten, på en slätt i Wales. Men tack vare en kvinnas kärlek och omsorg förvandlades Miller till något alldeles extra, en riktig drömhäst.  

Hästen Miller hittades övergiven och undernärd till den gräns att han knappt kunde stå. Han hade lämnats utan mat eller vatten på ett fält i Wales.

Skärmavbild 2015-10-09 kl. 14.55.25

När Sally White, 28, först såg den 6-åriga hästen hos djurräddningsorganisationen RSPCA för tre år sedan så stack hans revben ut och hans skick var horribelt. Veterinärerna trodde inte att den sargade hästen skulle överleva mer än ett par dagar…

Men Sally förälskade sig i hästen och ville inte ge upp hoppet om honom. Hon vårdade och tog hand om Miller som överlevde till allas förvåning.

”Jag adopterade honom och efter mycket arbete, kärlek och omsorg la han på sig vikt igen. Och han visade sig vara en mycket lättlärd ridhäst” säger Sally till Daily Mail.

Miller var lite som den fula ankungen, från en utmärglad och svag häst förvandlades han till något alldeles extra. Sally och Miller blev oskiljaktiga och de två har startat i de brittiska mästerskapen i dressyr.

”Han lärde sig snabbt och har vunnit massor av rosetter. Folk älskar honom överallt han går. Han har blivit en riktig stjärna.” säger Sally.

Så när det var dags för Sally att gifta sig med sin Mark White var det inte konstigt att Miller skulle få en viktig roll under ceremonin.

Skärmavbild 2015-10-09 kl. 15.21.59

”Miller och jag är ett team – jag var tvungen att ha honom med mig på min stora dag” säger bruden Sally White.

Skärmavbild 2015-10-09 kl. 16.31.26

”Jag red på honom till kyrkan och hade till och med en modell av honom på min bröllopstårta” säger hon.

Skärmavbild 2015-10-09 kl. 15.25.06

Nu hoppas både Sally och djurrättsorganisationen RSPCA att fler kan ta del av Sally och Millers historia och resa. Ekipagets fantastiska utveckling kan inspirera andra som funderar på att köpa häst att istället adoptera hästar som befinner sig i nöd.
”Sally har jobbat hårt med Miller och förvandlingen är fantastisk” säger Gareth Johnson, chef för RSPCA till Daily Mail.

Skärmavbild 2015-10-09 kl. 16.31.34

Alla djur förtjänar att räddas. I det här fallet blev den sargade hästen som ingen ville ha en riktig sagohäst – tack vare Sallys kärlek och omvårdnad.

Fotokälla: Facebook/Sue Westwood

Publicerad av Newsner djur, gilla gärna