Hon räddade igelkotten som fastnat i en mugg. Nu hyllas hon som en hjälte av tusentals på Facebook.

När djur far illa på grund av oss människor blir jag riktigt illa berörd. Så jäkla jobbigt kan det inte vara att slänga sitt skräp i en papperskorg! Men som tur är finns det sådana som Alexandra Nyman, 22! Hennes räddningsaktion hyllas nu av tusentals på nätet och det förtjänar hon verkligen, även om det är synd att det överhuvudtaget ska behövas.

Det var när Alexandra cyklade hem från sitt jobb i Piteå som hon fann den hjälplösa igelkotten. Den kämpade för livet där den satt fast i en glassförpackning från hamburgerkedjan Max. I ett försök att slicka i sig resterna blev glassförpackningen i stället en dödsfälla.

Alexandra cyklade hem och hämtade en sax, för att få bort plasten. På så vis räddade hon igelkotten. Hon lade upp bilder på räddningsaktionen via Facebook och inlägget har spridits som en löpeld på internet. Över 8000 på personer har delat bilderna och Alexandra hyllas som en riktig hjälte.

Unknown-1
Unknown
Unknown-2

Vi kan bara hålla med, även om Alexandra själv har en poäng i det hon säger till tidningen Metro.
– Jag förstår inte varför jag blir hyllad. När djur håller på att dö på grund av oss människor är det självklart att man hjälper till.

Hjälp gärna till att sprida detta vidare. Det är så jäkla onödigt att djur ska behöva sätta livet till på grund av att vi människor inte orkar slänga skräpet där det hör hemma.

Publicerad av Newsner djur, gilla gärna